Ύπουλο σχέδιο Σαμαρά – Στουρνάρα κατά Παυλόπουλου

Ύπουλο σχέδιο Σαμαρά – Στουρνάρα κατά Παυλόπουλου

Ύπουλο σχέδιο Σαμαρά-Στουρνάρα κατά Παυλόπουλου

Προτείνουν για πρόεδρο της δημοκρατίας τον Λουκά Παπαδήμο

Αν το δεχθεί ο Κυριάκος οι αντιδράσεις στο εσωτερικό και στους ψηφοφόρους της ΝΔ θα πάρουν τη μορφή χιονοστιβάδας – Ονειρεύονται βέβαια κυβέρνηση της δεξιάς για να το πετύχουν

Ο Λουκάς Παπαδήμος είναι και πάλι εκλεκτός, όπως και το 2011. Αυτή τη φορά όχι για πρωθυπουργός, αλλά για Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Οι Αντώνης Σαμαράς και Γιάννης Στουρνάρας θέλουν να τον προτείνουν για υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις εκλογές του 2020. Την αποκάλυψη έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επί των ημερών Κώστα Καραμανλή με μια ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook. Ο Ευάγγελος Αντώναρος επιβεβαίωσε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία γίνονται παρασκηνιακές διεργασίες με φερόμενους ως συμμετέχοντες τους Αντώνη Σαμαρά και Γιάννη Στουρνάρα και έχουν ως στόχο την ανάδειξη του Λουκά Παπαδήμου στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας το 2020: «Το όνομα κυκλοφορεί εδώ και εβδομάδες. Πολύ αξιόπιστη πηγή μου το είχε αναφέρει από τον Απρίλιο. Σήμερα βλέπει το φως της δημοσιότητας σε διάφορα sites. Άρα δεν έχω δικαίωμα να σιωπήσω άλλο. Λουκάς Παπαδήμος. Ναι αυτό το πρόσωπο — σύμφωνα και με τις πληροφορίες μου και με τα δημοσιεύματα — φαίνεται να επιλέγουν γνωστοί και μη εξαιρετέοι κύκλοι ως τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας το 2020», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο κ. Αντώναρος, ενώ στη συνέχεια εκφράζει τη στήριξή του στον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, συστήνοντας στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ να δεσμευθούν ότι θα τον ξαναψηφίσουν το 2020 για μία ακόμη θητεία. «Η θέση μου, η θέση μας απλή. Δεν έχουμε ανάγκη από άλλο Πρόεδρο της Δημοκρατίας γιατί έχουμε εξαιρετικό Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Το έχω πει συχνά και το επαναλαμβάνω: Θέλει η χώρα σταθερότητα; Αν ναι – που είναι πάντα το ζητούμενο — τότε πρέπει τα δύο μεγάλα κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία) που το 2015 εξέλεξαν τον κ. Παυλόπουλο ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ότι θα τον ξαναψηφίσουν το 2020 για άλλη μια θητεία», υπογράμμισε.

Στη συνέχεια της ανάρτησής του, ο κ. Αντώναρος δεν παρέλειψε να ρίξει και το «καρφί» του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σημειώνοντας: «Κυρίως η ΝΔ πρέπει να πάρει ξεκάθαρη θέση αφού δεν έχει κανένα μα κανένα λόγο να υποστηρίξει άλλον υποψήφιο — και μάλιστα από το σημιτικό περιβάλλον. Εκτός αν η σημερινή ηγεσία της έχει άλλα σχέδια κι άλλες δεσμεύσεις». Άλλωστε, υπενθυμίζεται πως ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Προκόπη Παυλόπουλο, κάνοντας μάλιστα δημόσια δήλωση για να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους απουσίαζε από τη σχετική ψηφοφορία στη Βουλή.

Η αποκάλυψη αυτή δείχνει πολιτικές διεργασίες που δεν είναι ορατές. Πρωτίστως στρέφονται κατά τους σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας του Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος έχει σταθεί επάξια στο ύψος του αξιώματος σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο. Ειδικά δε η προσπάθεια του για την υπεράσπιση των εθνικών μας θεμάτων.

Ο Ευάγγελος Αντώναρος δηλώνει εδώ και καιρό ότι πρέπει να στηριχτεί και πάλι και από την ΝΔ η εκλογή του Παυλόπουλου στο αξίωμα του Προέδρου για μία ακόμα θητεία. Είναι όμως φανερό ότι κάτι τέτοιο δεν βρίσκει σύμφωνο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος δεν είχε ψηφίσει το 2015 τον Προκόπη Παυλόπουλο και μάλιστα κόντρα και στην γραμμή τότε του κόμματος του. Με την δικαιολογία ότι δεν κράτησε σωστή στάση στα γεγονότα του 2008 που κάηκε η Αθήνα.

Δεν είναι ακόμα σαφές αν ο Κ. Μητσοτάκης συμφωνεί με την πρόταση για τον Λουκά Παπαδήμο. Θα μπορούσε με δεδομένο ότι πρόκειται για ένα πρόσωπο που βρισκότανε πάντα στον κύκλο του Κώστα Σημίτη όπως και ο Γιάννης Στουρνάρας. Και συγχρόνως αφού τον προτείνει και ο Αντώνης Σαμαράς, καλύπτεται και ένα πιο δεξιόστροφο κοινό.

Πέρα όμως από το φαίνεσθαι, υπάρχει η ουσία. ΟΙ δυνάμεις που είναι ενάντια στον Τσίπρα, αλλά και στην σύμπλευση του ΣΥΡΙΖΑ με ένα τμήμα της κεντροδεξιάς παράταξης, την οποία πρωτίστως εκπροσωπεί ο Προκόπης Παυλόπουλος, συσπειρώνεται αναζητώντας ένα αντίπαλο δέος.

Ο Λουκάς Παπαδήμος είχε προταθεί διακαώς από τον Κ. Σημίτη αλλά και τους Γερμανούς, να αναλάβει την πρωθυπουργία το 2011, ως τεχνοκράτης. Στηρίχτηκε από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τότε έως την στιγμή που ο Α. Σαμαράς δεν έντεχε αλλο και ήθελε να γίνει πρωθυπουργός. Ο Λουκάς Παπαδήμος εκφράζει και την συνέπεια στην πολιτική της ευρωζώνης όπως αυτή πρωτίστως εκφράζεται από την Γερμανία.

Παρ’ όλα αυτά είναι σαφές ότι η σπουδή να πέσει στο τραπέζι μια τέτοια πρόταση τόσο πρόωρα, δείχνει ότι υπάρχει προετοιμασία για τις προεδρικές εκλογές οι οποίες θα γίνουν λίγους μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2019.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/334271-Ypoylo-schedio-Samara-Stoyrnara-kata-Paylopoyloy ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...