ΑΑΔΕ: Όλα τα οχήματα μπορούν να τεθούν σε ακινησία

ΑΑΔΕ: Όλα τα οχήματα μπορούν να τεθούν σε ακινησία

Όλα τα οχήματα μπορούν να τεθούν σε ακινησία, σύμφωνα με εγκύκλιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, στην οποία τέθηκαν ερωτήματα φορολογουμένων, μετά την κοινοποίηση της ΠΟΛ.1136/2017, σχετικά με το αν με τις εν θέματι εγκυκλίους, δύνανται να τεθούν σε αναγκαστική ακινησία και Επιβατικές Ιδιωτικής Χρήσης δίκυκλες-τρίκυκλες μοτοσικλέτες για τις οποίες δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία της μεταβίβασης.

Συγκεκριμένα, με την ΠΟΛ.1213/2017, η ΑΑΔΕ διευκρινίζει ότι:

Με τις διατάξεις του αρ. 22 του ν. 2367/1953, δίνεται η δυνατότητα σε ιδιοκτήτες αυτοκινήτων οχημάτων, να θέσουν αυτά είτε σε εκούσια είτε σε αναγκαστική ακινησία στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., προκειμένου να εκπέσουν των τελών κυκλοφορίας. Στις διατάξεις αυτές , δεν υφίσταται διάκριση των οχημάτων τα οποία δύνανται να τεθούν σε ακινησία στη Δ.Ο.Υ.

Σημειώνεται ότι λόγοι αναγκαστικής ακινησίας, είναι η κλοπή ή υπεξαίρεση οχήματος, καθώς και η ανωτέρα βία, όπως στην περίπτωση της μη ολοκλήρωσης της διαδικασίας μεταβίβασης, το οποίο έγινε δεκτό με την ΠΟΛ.1133/25.6.2015, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει μετά και την ΠΟΛ.1147/3.7.2015.

Συνεπώς με βάση τα ανωτέρω, όπως διευκρινίσει η ΑΑΔΕ, οι σχετικές εγκύκλιοι, καταλαμβάνουν όλα τα Επιβατικά Ιδιωτικής Χρήσης αυτοκίνητα οχήματα καθώς και τις δίκυκλες-τρίκυκλες μοτοσικλέτες.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/314798-AADE-Ola-ta-ochemata-mporoyn-na-tethoyn-se-akinesia ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...