Αβραμόπουλος: Έρχονται επιπλέον 640 εκατ. ευρώ σε 5.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις από το σχέδιο Γιούνκερ

Αβραμόπουλος: Έρχονται επιπλέον 640 εκατ. ευρώ σε 5.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις από το σχέδιο Γιούνκερ

Συνολικά 640 εκατομμύρια ευρώ θα δοθούν περίπου σε 5000 ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο πλαίσιο του σχεδίου Γιούνκερ,δήλωσε σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, αναφερόμενος στην σημερινή υπογραφή των τριών νέων συμφωνιών για το θέμα αυτό.

Όπως είπε ο κ. Αβραμόπουλος «το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην απορρόφηση του Σχεδίου Γιούνκερ με κριτήριο τις επενδύσεις ως ποσοστό του ΑΕΠ, μας χαροποιεί όλους ιδιαίτερα, για ένα πρόσθετο λόγο» και συνέχισε λέγοντας ότι, «στην περίπτωση της Ελλάδας, το Σχέδιο Γιούνκερ σημαίνει βιώσιμη ανάπτυξη, νέες θέσεις εργασίας, επενδύσεις, παραγωγικότητα. Σημαίνει ισχυρές βάσεις για το μέλλον, ένα καλύτερο αύριο και ανοικτό ορίζοντα για το λαμπρό νεανικό δυναμικό μας που έχει τη δυνατότητα να υλοποιήσει τα πρώτα καινοτόμα επιχειρηματικά του σχέδια εδώ στην Ελλάδα. Με τις σημερινές συμφωνίες περίπου 5000 μικρομεσαίες και καινοτόμες επιχειρήσεις θα μπορέσουν να βρουν ευκολότερη πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό συνολικού ύψους 640 εκατομμυρίων ευρώ».

«Το σχέδιο αυτό είναι από τους πυλώνες της αναπτυξιακής προσπάθειας στην Ελλάδα», υπογράμμισε ο κ. Αβραμόπουλος και είπε ότι αυτό «μεταφράζεται πρωτίστως σε ένα πολιτικό μήνυμα αλληλεγγύης και στήριξης και φυσικά σε πραγματικά οικονομικά στοιχεία».

Όπως σημείωσε «μέχρι στιγμής, μέσω του Σχεδίου Γιούνκερ κινητοποιούνται συνολικά 8.3 δισ. ευρώ επενδύσεων για περισσότερες από 12.000 επωφελούμενες επιχειρήσεις».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/328736-Abramopoylos-Erchontai-epipleon-640-ekat-eyro-se-5-000-mikromesaies-epicheireseis-apo-to-schedio-Gioynker ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...