Αβραμόπουλος: Σημαντικός ο ρόλος της Ελλάδας στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης

Αβραμόπουλος: Σημαντικός ο ρόλος της Ελλάδας στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης
Συναντήθηκε με τον υπουργό Ναυτιλίας, Μ. Βαρβιτσιώτη, και ενημερώθηκε για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης από το ΛΣ και την FRONTEX

Ο ρόλος της Ελλάδας στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης είναι σημαντικός, τόνισε ο Έλληνας Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά τη συνάντησή του στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου με τον υπουργό Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και την ενημέρωσή του από τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και από το ΛΣ και την FRONTEX. Πρόσθεσε ότι σε αυτή την προσπάθεια «η Ελλάδα δεν είναι μόνη της, η Ευρώπη είναι στο πλευρό της».

Από την πλευρά του ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε ότι με τη συνάντηση αναδείχθηκε η μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζει η χώρα με τη λαθρομετανάστευση, η οποία είναι μεγάλη «ασύμμετρη απειλή», που αντιμετωπίζει και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο υπουργός τόνισε τον ανθρωπιστικό χαρακτήρα που έχει η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και στηρίζεται σε δυο δόγματα: Πρώτον, φύλαξη και προστασία των θαλασσίων συνόρων της χώρας και δεύτερον, να μη χάνεται καμία ανθρώπινη ζωή στη θάλασσα.

Ο κ. Αβραμόπουλος χαρακτήρισε «ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, ουσιαστική και χρήσιμη» την συνάντηση και αναφέρθηκε στον σημαντικό, όπως τον χαρακτήρισε, ρόλο που διαδραματίζει το Λιμενικό Σώμα στο ζήτημα των μεταναστών και της διάσωσής τους. «Οφείλουμε», πρόσθεσε, «η ΕΕ και τα κράτη μέλη να διασφαλίσουμε συνθήκες για τους παράνομους μετανάστες, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα».

Η Ελλάδα, συνέχισε, ο Επίτροπος έχει κάνει βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, κάτι που το αναγνωρίζει και η ΕΕ. Για τη FRONTEX, ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι υπάρχουν όρια στην χρηματοδότησή της. «Το υπουργείο ζητάει για φέτος είκοσι εκατομμύρια ευρώ και ελπίζω ότι θα δοθούν» ανέφερε και πρόσθεσε ότι θα απελευθερωθούν 3.4 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Ασφάλειας, που είναι το 50% του συνολικού ποσού που θα διαθέσει, και θα χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση των συνθηκών για τους λαθρομετανάστες και για την κάλυψη κάποιων δαπανών του Λιμενικού Σώματος.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...