«Αγαπημένη μου μανούλα…», ένα γράμμα αφιερωμένο σε όλες τις μαμάδες!

«Αγαπημένη μου μανούλα...», ένα γράμμα αφιερωμένο σε όλες τις μαμάδες!
Ποτέ δεν εκφράζουμε ανοιχτά τα συναισθήματά μας, απέναντι στους γονείς μας και περισσότερο στην μητέρα μας που έχει κάνει τα πάντα για να μας μεγαλώσει.
Την αγαπάμε (κατά καιρούς  ίσως όχι τόσο πολύ) και καθώς γερνάμε, μερικές φορές διαπιστώνουμε ότι γινόμαστε σαν και αυτή. Είτε πρόκειται για την γυναίκα που μας κουβάλησε 9 μήνες στα σπλάχνα της είτε πρόκειται για την γυναίκα που αν και δεν έχει το ίδιο αίμα με εμάς, μας αγάπησε και μας μεγάλωσε σαν σπλάχνο της. Η Άμι Ντίκεϊν, αφιέρωσε σε όλες τις μαμάδες του κόσμου ένα γράμμα που έγραψε για την δική της μαμά.

Διαβάστε το και σίγουρα θα σας συγκινήσει!

«Αγαπημένη μου μανούλα…
Σε ευχαριστώ για την άνευ όρων αγάπη και φιλία σου
Είσαι η καλύτερη φίλη μου και πάντα ήσουν. Έχω δει την αγάπη σου όταν έτρεχα στο γήπεδο για να κερδίσω το χρυσό, όταν έλεγες σε όλους για το πόσο περήφανη είσαι για εμένα. Ήσουνα η μόνη μου παρηγοριά στα δύσκολα και στην αρρώστια που πέρασα. Για να μην αναφέρω, ότι μου δίδαξες πώς να αγαπάω του άλλους χωρίς να περιμένω επιστροφή συναισθημάτων.
Σε ευχαριστώ που δεν μου κράτησες ποτέ κακία και ας μην το άξιζα
Συγνώμη που ήμουν αγενής μαζί σου. Συγνώμη που σε χτυπούσα πολλές φορές. Συγνώμη που ήμουν ένα παλιοκόριτσο που δεν σε άκουγε. Και συγνώμη που ήμουν εγωίστρια. Είμαι ευγνώμων που ποτέ δεν μου κράτησες κακία. Είσαι η μαμά μου. Τώρα καταλαβαίνω πώς ότι και αν γίνει οι μαμάδες ποτέ δεν θα κρατήσουν κακία στα παιδιά τους. Γιατί τα αγαπάνε με όλη την δύναμη της ψυχή τους.
Σε ευχαριστώ που ήσουν στήριγμα για εμένα σε όλες μου τις απογοητεύσεις
Σε ευχαριστώ που με άφηνες να κλαίω στο κρεβάτι σου, όταν οι σχέσεις που είχα δεν μου φερόντουσαν καλά. Πάντα προσπαθούσες να σταματήσεις το κλάμα μου λέγοντάς μου, δικές σου ιστορίες, για τα αγόρια που είχες από το γυμνάσιο μέχρι το λύκειο για να με ενθαρρύνεις. Σε ευχαριστώ που πάντα ήσουν στο πλευρό μου σε όλα τα δύσκολα και σε ευχαριστώ που θα απειλούσες οποιονδήποτε άντρα θα έθετε σε κίνδυνο την καρδιά μου.
Σε ευχαριστώ που μου έδωσες τα πάντα
Ποτέ δεν μου είπες όχι σε ότι και αν σου ζήτησα και τώρα εκτιμώ τη γενναιοδωρία σου. Τώρα που έγινα μαμά κατάλαβα ότι τα παιδιά είναι δαπανηρά και απαιτητικά.
Με στήριξες συναισθηματικά όταν ήμουν στο γυμνάσιο, άφηνες την δουλειά σου και ότι άλλο έκανες για να τρέξεις κοντά μου όταν σε χρειαζόμουν, όταν κανείς άλλος δεν νοιαζόταν και με υποστήριξες οικονομικά στο κολέγιο κάνοντας 3 διαφορετικές δουλειές. Τώρα καταλαβαίνω ότι θυσίασες πάρα πολλά για να δώσεις σε εμένα μια καλύτερη ζωή.
Σε ευχαριστώ που πάντα πιστεύεις σε εμένα
Η ζωή ήταν δύσκολη και υπήρξαν φορές που αισθάνθηκα ότι πρέπει να παρατήσω τα πάντα, όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν όπως ήθελα. Εσύ όμως ήσουν εκεί, για να μου θυμίσεις την αξία μου. Με ενθάρρυνες να πραγματοποιήσω τα όνειρά μου και τους στόχους μου. Πάντα ήσουν εκεί να μου λες ότι μπορώ να τα καταφέρω. Πάντα έκανες ότι περνούσε από το χερί σου, για να μην λείπει το χαμόγελο από τα χείλη μου. Και τώρα καταλαβαίνω πώς αν δεν είχα εσένα, θα είχα παρατήσει τα όνειρά μου και δεν θα είχα καταφέρει τίποτε.
Καθώς μεγαλώνω, συνειδητοποιώ όλο και περισσότερο τα πόσα έχεις κάνει για μένα και συνεχίζεις να κάνεις κάθε μέρα. Μπορεί να μην στο λέω συχνά. Μπορεί να μην στο λέω κάθε μέρα. Αλλά σε αγαπώ και θα σε αγαπώ για πάντα. Σε ευχαριστώ για όλα!».



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...