Αδόλφος Χίτλερ -Θεωρίες συνωμοσίας

Αδόλφος Χίτλερ -Θεωρίες συνωμοσίας

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται ότι ο Αδόλφος Χίτλερ δεν αυτοκτόνησε τελικά, αλλά κατάφερε να διαφύγει από τη Γερμανία στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Αυτή τη φορά όμως η θεωρία συνωμοσίας περιλαμβάνει ένα ταξίδι στην Ελλάδα και ένα κρησφύγετο στη Σάμο. Η Express δημοσίευσε αυτό το σενάριο, με έναν βετεράνο της CIA να υποστηρίζει ότι όσα ξέρουμε για το τέλος του Χίτλερ είναι ψέματα. «Εξετάσαμε ξανά την ιστορία», είπε ο Μπομπ Μπάερ, μέλος της ομάδας που είχε πρόσβαση σε 700 σελίδες πρόσφατα αποχαρακτηρισμένων απόρρητων εγγράφων. Ενα από αυτά αναφέρει ότι δεν υπάρχει καμία αξιόπιστη πηγή ότι ο Χίτλερ είναι νεκρός.

Η ομάδα των ερευνητών, που εμφανίζεται σε σειρά ντοκιμαντέρ του History Channel, χρησιμοποίησε ιστορικούς χάρτες αλλά και μέσα της νεότερης τεχνολογίας και μίλησε με πολλούς μάρτυρες. Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνά τους, ο Χίτλερ σκηνοθέτησε τον θάνατό του χρησιμοποιώντας έναν σωσία. Οταν ο πόλεμος έφτανε στο τέλος του, πολλοί Ναζί αναζήτησαν μία νέα ζωή σε θερμότερα κλίματα, φτάνοντας ως στη Νότια Αμερική. Η ομάδα διαπίστωσε ότι υπήρξε μαζική έξοδός τους από το αεροδρόμιο Τέμπλεχοφ την ημέρα μετά από την τελευταία φορά που εθεάθη ο Χίτλερ. Μάλιστα, το συγκεκριμένο αεροπλάνο- σύμφωνα με τους ίδιους- περιελάμβανε και τις αποσκευές του Χίτλερ.

Ομως, πιστεύουν ότι εκείνος δεν έφτασε στον μακρινό προορισμό του με ένα ταξίδι, αλλά οι αποδείξεις τους οδηγούν στα Κανάρια Νησιά και την Ελλάδα. Μάλιστα, μίλησαν και με έναν Ελληνα οικοδόμο, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είδε τον Χίτλερ τον Μάιο του 1945, μέρες μετά από την υποτιθέμενη αυτοκτονία του στο Βερολίνο.

«Το 1945 έφτιαχνα μία μυστική κατασκευή σε ένα μοναστήρι στη Σάμο. Επρεπε να φτιάξω μυστικά τούνελ για τους Γερμανούς. Ναι, οι Γερμανοί ήταν Ναζί και ένας από αυτούς ήταν ο Αδόλφος Χίτλερ», λέει ο Ελληνας, σύμφωνα με τους ερευνητές. «Ηταν εκεί, δεν είχε μουστάκι, ήταν Μάιος του 1945. Διαπίστωσα ότι ήταν πράγματι ο Χίτλερ, από το αεροπλάνο. Πήγα να δουλέψω σε μία άλλη πόλη και το πρώτο που είδα ήταν ένα γερμανικό αεροπλάνο. Είχε προσγειωθεί σε ένα παλιό χωράφι με πατάτες. Ο αγρότης μου είπε ότι πέντε άνθρωποι επέβαιναν σε αυτό, ήταν Γερμανοί».

Από εκεί, λένε οι ερευνητές, ο Χίτλερ πήγε με πλοίο ως την Αργεντινή, όπου συνάντησε τους υπόλοιπους συντρόφους του. Ενα ταξίδι που πραγματοποιήθηκε μέσω μυστικών τούνελ και αεροσκαφών. Η ομάδα των ερευνητών πήγε στην Αργεντινή, όπου βρήκε ένα σχολείο μέλος του κινήματος νεολαίας των Ναζί, πριν βρεθεί στη ζούγκλα για να ερευνήσει ένα κρησφύγετο των Γερμανών που εντοπίστηκε πρόσφατα εκεί, ενώ στη συνέχεια η έρευνα τους οδήγησε στα Κανάρια Νησιά.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...