Αεροπορική επιδρομή σε νοσοκομείο της Υεμένης – 11 νεκροί

Υεμένη

Έντεκα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα μέλος του προσωπικού των Γιατρών χωρίς Σύνορα (MSF), σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 19 τραυματίστηκαν σε αεροπορική επιδρομή που έπληξε χθες ένα νοσοκομείο της πόλης Αμπς, στην Υεμένη, όπως ανακοίνωσε η ΜΚΟ.

«Από την έκρηξη σκοτώθηκαν επί τόπου εννέα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα μέλος του προσωπικού των MSF, και άλλοι δύο ασθενείς πέθαναν κατά τη μεταφορά τους σε άλλο νοσοκομείο», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η οργάνωση. Υεμενίτες αντάρτες είχαν κάνει λόγο νωρίτερα για έξι νεκρούς και 20 τραυματίες από αεροπορικές επιδρομές του αραβικού συνασπισμού που στηρίζει την κυβέρνηση στην περιοχή αυτή, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών, στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Τις αεροπορικές επιδρομές που έπληξαν το νοσοκομείο καταδίκασαν χθες οι Ηνωμένες Πολιτείες χωρίς όμως να αναφερθούν ρητά στον αραβικό συνασπισμό του οποίου ηγείται η Σαουδική Αραβία και τον οποίο υποστηρίζει η Ουάσινγκτον.

«Είμαστε βαθιά ανήσυχοι για τις πληροφορίες σχετικά με ένα πλήγμα σε ένα νοσοκομείο στη βόρεια Υεμένη (…). Τα πλήγματα σε ανθρωπιστικές υποδομές, ιδίως σε νοσοκομεία είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά», δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ελίζαμπεθ Τριντό.

Η ίδια κάλεσε «όλα τα μέρη να σταματήσουν αμέσως τις εχθροπραξίες». Ερωτηθείσα για ενδεχόμενη ευθύνη του συνασπισμού, η Αμερικανίδα διπλωμάτης αρκέστηκε να πει πως οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν «σε στενή επαφή με τους Σαουδάραβες» για το θέμα αυτό.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...