Αθήνα: ξεκίνησαν οι εργασίες της 2ης Διεθνούς Διαθρησκευτικής Διάσκεψης (Εικόνες)

Αθήνα: ξεκίνησαν οι εργασίες της 2ης Διεθνούς Διαθρησκευτικής Διάσκεψης (Εικόνες)

Άνοιξαν σήμερα, Δευτέρα, οι πύλες της Διεθνούς Διάσκεψης για τον «Θρησκευτικό και Πολιτιστικό Πλουραλισμό και την Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή». Αυτό, πραγματοποιείται ύστερα από πρωτοβουλία του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, δίνοντας την Ελλάδα σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια της υπεράσπισης του Θρησκευτικού και Πολιτιστικού Πλουραλισμού στη Μέση Ανατολή και της προώθησης κουλτούρας διαλόγου και συναίνεσης.

Πρόκειται για μια διεθνή συνάντηση, μεγάλης σημασίας, η οποία προσφέρει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να δημιουργήσουν ή να ενισχύσουν τον μεταξύ τους διάλογο, με σκοπό την προσέγγιση, τη δικτύωση, τον αλληλοσεβασμό και εντέλει, την ειρηνική συνύπαρξη και μεταξύ των διαφορετικών θρησκευτικών και πολιτιστικών κοινοτήτων της περιοχής. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι στη Διάσκεψη έχουν προσκληθεί επίσης εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών, της ακαδημαϊκής κοινότητας, καθώς και της κοινωνίας των πολιτών.

Στη Διάσκεψη, συμμετάσχουν οι υπουργοί Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι, της Κύπρου, Ιωάννης Κασουλίδης, και της Παλαιστίνης, Ριάντ Μάλκι, ο υφυπουργός του Βατικανού, καθώς και υψηλόβαθμες αντιπροσωπείες από το σύνολο των χωρών της Μέσης Ανατολής και της Μεσογείου. Θα παραστούν επίσης ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, οι Πατριάρχες Ιεροσολύμων, Αλεξανδρείας και Κύπρου, εκπρόσωποι όλων των ορθόδοξων εκκλησιών, ο Μεγάλος Μουφτής της Αιγύπτου, καθώς και προεξάρχοντες θρησκευτικοί ηγέτες από το Μουσουλμανικό και Εβραϊκό κόσμο που θα εκπροσωπήσουν το σύνολο σχεδόν των θρησκευτικών και πολιτιστικών κοινοτήτων στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Την έναρξη των εργασιών, σήμανε με την ομιλία του, ο Ν.Κοτζιάς , τονίζοντας τον σημαντικό ρόλο που έχει αναλάβει στην περιοχή μας η Ελλάδα ως η χώρα με τους πιο ισχυρούς και πολιτιστικούς δεσμούς μαζί της και ως φάρος ασφάλειας και σταθερότητας.

Επιπλέον, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ανέφερε κατά την ομιλία του ότι: «Μονόδρομο αποτελεί για μια αρμονική συνύπαρξη σε έναν ραγδαία μεταβαλλόμενο κόσμο, για παύση των πολεμικών συρράξεων, των εχθροπραξιών και την άμεση ειρήνευση».

Πηγή φωτογραφιών: EUROKINISSI

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/307468-Athena-xekinesan-oi-ergasies-tes-2es-Diethnoys-Diathreskeytikes-Diaskepses ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...