Αιματηρές συγκρούσεις στο Πακιστάν

Αιματηρές συγκρούσεις στο Πακιστάν

Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό ότι τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες, όταν χιλιάδες αστυνομικοί και παραστρατιωτικοί προσπάθησαν να διαλύσουν μια καθιστική διαμαρτυρία υποστηρικτών ενός ισλαμιστικού κόμματος, σε κεντρικό αυτοκινητόδρομο της πρωτεύουσας του Πακιστάν, Ισλαμαμπάντ.

Πάνω από 190 άνθρωποι τραυματίστηκαν στις χθεσινές συγκρούσεις, εκ των οποίων 137 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.

Οι ισλαμιστές διαδηλωτές έχουν καταλάβει από τις 6 Νοεμβρίου μια γέφυρα που συνδέει το Ισλαμαμπάντ με τη γειτονική πόλη Ραουαλπίντι, παραλύοντας την κυκλοφορία των οχημάτων μεταξύ των δύο πόλεων και δημιουργώντας τεράστια μποτιλιαρίσματα.

Οι διαμαρτυρόμενοι ανήκουν σε ένα θρησκευτικό κίνημα, το Τεχρίκ-ι-Λαμπαΐκ Γιαχ Ράσουλ Άλαχ Πακιστάν, και ζητούν εδώ και εβδομάδες την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης της χώρας επειδή ήθελε να κάνει μεταρρυθμίσεις στον αμφιλεγόμενο νόμο για τη βλασφημία. Στο μεταξύ το σχέδιο έχει εγκαταλειφθεί.

Η αστυνομία και παραστρατιωτικές μονάδες έχουν περικυκλώσει τον καταυλισμό που έχει στήσει στην περιοχή Φαϊζαμπάντ, χωρίς ωστόσο να υπάρξει παρέμβαση του στρατού, παρά την έκκληση που έκανε προς τον στρατό η κυβέρνηση χθες να συνδράμει στις προσπάθειες αποκατάστασης της τάξης.

Ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου στρατού του Πακιστάν, ο στρατηγός Κάμαρ Τζάβεντ Μπαζουα, είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Σαχίντ Χακάν Αμπάσι, στη διάρκεια της οποίας τον συμβούλευσε να διευθετηθεί η κατάσταση «ειρηνικά». «Η βία (…) δεν εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον» τόνισε.

«Είμαστε χιλιάδες. Δεν θα φύγουμε. Θα πολεμήσουμε ως το τέλος», δήλωσε ο εκρόσωπος του Τεχρίκ-ι-Λαμπαΐκ, ο Ετζάζ Ασράφι. Το Τεχρίκ-ι-Λαμπαΐκ είναι ένα από τα δύο νέα θρησκευτικά πολιτικά κινήματα που έχουν αναχθεί σε σημαντική δύναμη τους τελευταίους μήνες.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/311199-Aimateres-sygkroyseis-sto-Pakistan ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...