Αισιοδοξία στο οικονομικό επιτελείο εν όψη επαφών με τους δανειστές

Αισιοδοξία στο οικονομικό επιτελείο εν όψη επαφών με τους δανειστές
Σε λίγες ώρες δηλαδή στις 17:00 (ώρα Γαλλίας ) ο υπουργός Οικονομικών μαζί με το επιτελείο του θα έχει το κρισιμότερο ραντεβού με την τρόικα περίπου 3.000 μίλια μακρυά από την Αθήνα.

Σε αυτήν την συνάντηση που θα γίνει στο Παρίσι θα φανεί εν πολλοίς εαν η ελληνική κυβέρνηση θα καταφέρει να πάρει οτι ζητάει εδώ και πολλούς μήνες από τους εκπροσώπους των δανειστών μας.

Δηλαδή την μείωση των φόρων στα εισοδήματα καθώς έχει αποδειχθεί ότι περίπου 2.000.000 πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν πλέον την εφορία. Βασικό διακύβευμα μεταξύ άλλων η μείωση κατά 50% της ετήσιας εφάπαξ φορολογίας από 1 -4% στα εισοδήματα και των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Ο Γκικας Χαρδουβελης έως τις 10:00 χθες το βράδυ ήταν στο γραφείο του στο υπουργείο  μάζευε τα  χαρτιά του, κοιτούσε τις σημειώσεις του και μιλούσε με τους στενούς του συνεργάτες.

“Νομίζω ότι θα πάμε καλά, αν και δίνεται υπερβολική δημοσιότητα σε αυτό το ταξίδι ” έλεγε σε συνομιλία που είχε μαζί του το protothema.gr.

Η ελληνική αποστολή θα προσγειωθεί στις 10:30 ώρα Γαλλίας στο Παρίσι και η πρώτη συνάντηση των δυο πλευρών  θα γίνει στις 5 το απόγευμα.

Ο υπουργός των Οικονομικών θα έχει το γενικό πρόσταγμα σε όλες τι συναντήσεις με τους 3 της τρόικας αν και σε κάθε περίπτωση το ζητούμενο είναι να πάει καλά η συνάντηση που θα έχει ο ίδιος. 

Η πρώτη και καθοριστική αυτή συνάντηση αναμένεται να διαρκέσει πάνω από 6-7 ώρες.

Άρα εκ των πραγμάτων θα ολοκληρωθεί περί τις 12 το βράδυ η νωρίς τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Επι της ουσίας θα είναι μια μακρά συζήτηση από όπου θα θα εξαχθούν σημαντικά συμπεράσματα.

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο στην ίδια σύσκεψη θα λάβουν μέρος μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής  υπουργός Χρήστος Στάικουρας ο υφυπουργός Γιώργος  Μαυραγανης και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Σταυρος Παπασταύρου.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη το πρωί  θα γίνουν οι συσκέψεις με τους υπόλοιπους υπουργούς. Η κυβερνητική επιστρέφει το απόγευμα της Πέμπτης.

OIKONOMIA



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...