Αισιόδοξος για την Ελλάδα δηλώνει ο Σόιμπλε

Δευτέρα 30/05/2016 – 12:57Πιο αισιόδοξος για τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα εμφανίστηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε δηλώσεις του. Μιλώντας σε συνέδριο στο Βερολίνο, ο κ. Σόιμπλε σημείωσε ότι η Ελλάδα ανακάμπτει ταχύτερα από τις προσδοκίες, σημειώνοντας πάντως ότι η χώρα χρειάζεται λειτουργική δημόσια διοίκηση.
Σύμφωνα με το Reuters, o Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι η ευθύνη που έχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) για το σύνολο της ευρωζώνης σημαίνει ότι ο θεσμός αυτός δεν εφαρμόζει την καλύτερη νομισματική πολιτική για τη Γερμανία.
Ο Σόιμπλε πρόσθεσε ότι είναι απαραίτητο να αναγνωριστεί πως «η ΕΚΤ πρέπει να επιδιώκει μια πολιτική σε μια νομισματική ένωση και για τα 19 κράτη μέλη που δεν είναι η καλύτερη δυνατή νομισματική πολιτική για τη Γερμανία».
Δήλωσε ακόμα όλοι οι θεσμοί, συμπεριλαμβανομένης της ΕΚΤ, χρειάζεται να είναι ανοιχτοί στο να αποτελούν θέμα δημόσιας συζήτησης. Τις τελευταίες εβδομάδες, η ΕΚΤ έχει δεχθεί την κριτική κάποιων Γερμανών πολιτικών για τα πολύ χαμηλά επιτόκιά της.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...