Ακυρώθηκαν οι φοιτητικές εκλογές στο Πάντειο λόγω επεισοδίων

Ακυρώθηκαν οι φοιτητικές εκλογές στο Πάντειο λόγω επεισοδίων

Κατηγορία

christos.papad…
Τετάρτη 18/05/2016 – 20:47

Ακυρώθηκαν οι φοιτητικές εκλογές στο Πάντειο λόγω επεισοδίων

ΜΙΚΡΟΕΝΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ                                                                                      

Από επεισόδια αμαυρώθηκαν οι φοιτητικές εκλογές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με αποτέλεσμα να κηρυχτεί άκυρη η διαδικασία.

Κουκουλοφόροι εισέβαλαν στις αίθουσες όπου διεξαγόταν η ψηφοφορία, αρχικά έσπασαν τραπεζάκια της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ και στη συνέχεια έκλεψαν κάλπες και σφραγίδες, γεγονός που τίναξε στον αέρα τις εκλογές.

Ολιγόλεπτος αναβρασμός επικράτησε και στη Νομική Σχολή Αθηνών, όταν περίπου 15 άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους μπήκαν στο κτήριο της οδού Σόλωνος και διέλυσαν τα τραπεζάκια των φοιτητικών παρατάξεων της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ.

Οι ταραξίες στην συνέχεια αποχώρησαν χωρίς να προκαλέσουν άλλα επεισόδια. Σύμφωνα με πληροφορίες δύο φοιτητές τραυματίστηκαν ελαφρά αλλά η εκλογική διαδικασία συνεχίστηκε κανονικά.

Οι εντάσεις δεν έλειψαν ούτε στο Παλαιό Χημείο στην οδό Ναυαρίνου, όπου διεξάγονταν οι εκλογές του Παιδαγωγικού Τμήματος της Αθήνας.

Ομάδες αγνώστων πέταξαν πέτρες και επιχείρησαν να εισβάλλουν στο κτίριο αλλά απωθήθηκαν από τα μέλη των φοιτητικών παρατάξεων. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις των ΜΑΤ, που προχώρησαν σε ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης προκειμένου να τους απομακρύνουν από την περιοχή.

Κατά τα άλλα, οι φοιτητικές εκλογές του 2016, εξελίχθηκαν  ομαλά χωρίς άλλα απρόοπτα ενώ μεγάλα ήταν τα ποσοστά αποχής.

Τα μηνύματα στα οποία αναφέρονταν οι παρατάξεις, αφορούσαν τις επικείμενες αλλαγές στην παιδεία, ωστόσο λιγοστά ήταν τα «τραπεζάκια» στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

Αντικείμενο συζήτησης και αρνητικού σχολιασμού αποτέλεσε η αμφιλεγόμενη αφίσα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με σύνθημα «Βουλιάξτε τους φελλούς», που απεικόνιζε μερικούς φελλούς να επιπλέουν σε ένα βαρέλι.

Μέλη αριστερών παρατάξεων αντέδρασαν έντονα με την αφίσα, υποστηρίζοντας πως το μήνυμα που αναγραφόταν σε συνδυασμό με την εικόνα, ήταν ατυχές τη δεδομένη χρονική στιγμή με την τεράστια προσφυγική κρίση και τους χιλιάδες νεκρούς στη Μεσόγειο.

Ωστόσο, μέλη της Δ.Α.Π έκαναν λόγο για λάθος ερμηνεία της αφίσας, τονίζοντας πως ήταν επετειακή από το 1986, όταν και είχε πρωτοχρησιμοποιηθεί από την συγκεκριμένη παράταξη.

Για πρώτη φορά φέτος, πάντως, η φοιτητική παράταξη της ΝΔ κατέβηκε διχασμένη εκλογές. Φοιτητές από περίπου 60 συλλόγους ανά την Ελλάδα συμμετείχαν στη διαδικασία ως ΟΝΝΕΔ, εκφράζοντας έτσι την αντίθεσή τους με την αναστολή λειτουργίας της οργάνωσης της νεολαίας μετά το συνέδριό της στην Θεσσαλονίκη και τα όσα έγιναν εκεί.

Οι φοιτητές των συλλόγων αυτών εξέδωσαν επιστολή στην οποία υπό τον τίτλο «Η ΟΝΝΕΔ υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει» ανέφεραν τους λόγους της διαφοροποίησής τους.

Παράλληλα, η ΔΑΠ με άλλη ανακοίνωσή της καταδίκασε τα επεισόδια που σημειώθηκαν καταγγέλλοντας ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ φέρει ακέραια την ευθύνη, όχι μόνο για την ανοχή της απέναντι στο φαινόμενο της αναρχικής βίας, αλλά γιατί υποθάλπει και υποκινεί τις ομάδες αυτές, προκειμένου να εισπράξει μικροπολιτικά οφέλη».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...