Ακόμα μία φορά, πιο αξιόπιστο το Γενικό Λογιστήριο από το ΔΝΤ!

Ακόμα μία φορά, πιο αξιόπιστο το Γενικό Λογιστήριο από το ΔΝΤ!

Κατηγορία

christos.papad…
Πέμπτη 21/04/2016 – 18:14

Ακόμα μία φορά, πιο αξιόπιστο το Γενικό Λογιστήριο από το ΔΝΤ!

«Υπό προφανή αμφισβήτηση και η εγκυρότητα των δημοσιονομικών προβλέψεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το 2018», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής,  Φραγκίσκος Κουτεντάκης, για την επίσημη ανακοίνωση του δημοσιονομικού αποτελέσματος 2015 από τη Eurostat και το περιληπτικό σημείωμα για το δημοσιονομικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τον Γενίκης Γραμματείας Δημοσιονομικής Πολιτικής, «Η σημερινή δημοσιοποίηση του επίσημου πρωτογενούς πλεονάσματος 0,7% του ΑΕΠ για το 2015 επιβεβαιώνει σε υπερθετικό βαθμό τις δικές μας εκτιμήσεις. Για την ακρίβεια, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αποδείχθηκε πιο αξιόπιστο από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που μέχρι χτες επέμενε σε πρωτογενές έλλειμμα -0,6% του ΑΕΠ».

Σε αυτή την βάση, ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης προσέθεσε ότι, «υπό το πρίσμα της παραπάνω απόκλισης, και μάλιστα σε ένα εκτελεσμένο αποτέλεσμα, τίθεται υπό προφανή αμφισβήτηση και η εγκυρότητα των δημοσιονομικών προβλέψεων του ΔΝΤ για το 2018».

Το πρωί, η Eurostat, προχώρησε σε δημοσιοποίηση των στοιχείων της για το αποτέλεσμα εκτέλεσης προϋπολογισμών το 2015 που  ειδικά για την Ελλάδα, είχαν πολύ μεγάλη σημασία, αφού την ίδια στιγμή που διαψεύδουν τα στοιχεία του ΔΝΤ για δημοσιονομικό έλλειμμα, πάνω στα οποία βασίζει την απαίτησή του για νέα μέτρα, παράλληλα επιβεβαιώνουν την αξιοπιστία των ελληνικών στοιχείων που έχει ανακοινώσει η ΕΛΣΤΑΤ.  

Με την διαπραγμάτευση να έχει καθυστερήσει, οι δανειστές κρατούν σκληρή θέση, και παρά το «κάζο» του ΔΝΤ, που έπεσε έξω κατά 1,3% στις προβλέψεις του, (όχι ότι έχει πέσει και ποτέ μέσα!) το τραγικό λάθος μεταφράζεται σε μέτρα ύψους 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ, που όσο και να προσπαθήσει η ηγεσία του, δεν εξηγείται!

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...