Αλέξης Τσίπρας: «Όχι» στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές στην αγορά Εργασίας

Τρίτη 21/06/2016 – 22:58 «Όχι» στη  μονομερή, ακραία και  νεοφιλελεύθερη προσέγγιση  στην ελαστικοποίηση της εργασίας, στη μείωση του εργατικού κόστους και στην απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, είπε ο Αλέξης Τσίπρας από το Μέγαρο Μουσικής καθώς όπως εξήγησε είναι αντιπαραγωγική και λειτουργεί εις βάρος όχι μόνο των εργαζομένων αλλά και της ίδιας της παραγωγικότητας της εργασίας.
  «Από αυτό το βήμα, καλώ τους κοινωνικούς φορείς να συμμετάσχουν σε έναν γόνιμο διάλογο για την βελτίωση και αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων» είπε ο Πρωθυπουργός από το βήμα του συνεδρίου ΣΕΒ, καλώντας σε διάλογο την αγορά καθώς όπως τόνισε, «χρειαζόμαστε μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας που θα σέβονται τις κοινωνικές, ψυχολογικές και δημιουργικές πλευρές της εργασίας και δεν θα υποβιβάζουν τον εργαζόμενο σ’ ένα αναλώσιμο συντελεστή της παραγωγικής διαδικασίας».
Ο Πρωθυπουργός, τόνισε πως, «οι τέσσερις μεγάλες βιομηχανικές χώρες λαμβάνουν το 45% των κεφαλαίων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, ενώ η Ελλάδα το 2,3% παρότι έχει το 5% των ανέργων της ΕΕ» και για αυτό χρειάζεται μία καλύτερη κατανομή. Στο θέμα της χρηματοδότησης, χαρακτήρισε το πακέτο Γιουνκέρ «θετική κίνηση στην κατεύθυνση αναζωογόνησης των επενδύσεων», προσθέτοντας πως η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει τις δυνατότητές του στο έπακρον «ώστε να επωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότερες μεγάλες και μικρές ελληνικές επιχειρήσεις».  «Χωρίς ιδιωτικές επενδύσεις, η αύξηση της απασχόλησης δεν θα μειωθεί με το ρυθμό που επιθυμούμε. Προϋπόθεση, είναι η αύξηση των εγχώριων επενδύσεων», ξεκαθάρισε ο Αλέξης Τσίπρας.
 Ξεκινήσαμε στο σκοτάδι αλλά τώρα βρισκόμαστε στο φως, λέει ο Γιούνκερ για την Ελλάδα
  «Ξεκινήσαμε, εστο σκοτάδι αλλά τώρα βρισκόμαστε στο φως» είπε ο Πρόεδρος της Κομσιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, από το βήμα του Συνεδρίου του ΣΕΒ, για τις σχέσεις της Ευρώπης με την Ελληνική κυβέρνηση, τονίζοντας πως  η κυβέρνηση αποφασίζει το μείγμα πολιτικής και δεν το κάνει για τις Βρυξέλλες ή τους πιστωτές αλλά για τους Έλληνες πολίτες και το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας. Ο Ευρωπαίος Πολιτικός, ζήτησε την ανάληψη της «ιδιοκτησίας» του προγράμματος από την κυβέρνηση, ευρεία πολιτική υποστήριξη στην υλοποίησή του  και σεβασμό της συμφωνίας.  «Οι προσπάθειες που έκανε η Ελλάδα από το καλοκαίρι δημιουργούν παράθυρο ευκαιρίας. Με την πρώτη αξιολόγηση και τα μέτρα για το χρέος η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να γυρίσει σελίδα. Δεν είναι μόνο η οικονομική προσαρμογή, αλλά ο εκσυγχρονισμός της οικονομίας και του κράτους ώστε να δημιουργεί τις σωστές συνθήκες για τις επιχειρήσεις, για την καταπολέμηση τη φοροδιαφυγής, της διαφθοράς, την επιτάχυνση της δικαιοσύνης, την εγκαθίδρυση μοντέρνου συστήματος κοινωνικής προστασίας, τη διαχείριση των συνόρων», ανέφερε κατά την τοποθέτησή του. Θ. Φέσσας: Προοπτικές ισχυρής Ανάπτυξης το 2017
 Προοπτικές ισχυρής ανάπτυξης βλέπει για την ελληνική Οικονομια το 2017, ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας. Μάλιστα από το βήμα της  συνέλευσης του ΣΕΒ ευχήθηκε στην αντίστοιχη συνέλευση του Συνδέσμου το 2018, ο πρωθυπουργός της χώρας να ανακοινώσει ότι  η ελληνική οικονομία έτρεξε με ρυθμό ανάπτυξης 3,5%, η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, απέδωσε 4 δις ευρώ επιπλέον έσοδα, οι συνολικές επενδύσεις ξεπέρασαν τα 25 δισ. ευρώ, η Ελλάδα δανείζεται απευθείας από τις αγορές, τα κόκκινα δάνεια έχουν μειωθεί κατά 30% και πως η ανεργία έπεσε κάτω από 20%.
 Σύμφωνα με τον κ. Φέσσα, όλα τα παραπάνω, είναι επιτεύξιμα  «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι όλα όσα λέμε μπορούν να γίνουν. Περιμένουμε από όσους έχουν την ευθύνη και την νομιμοποίηση να τα κάνουν και να τα κάνουν άμεσα» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Φέσσας. Στην συνέχεια, ευχήθηκε, « το τραυματικό 2015 της παρ’ ολίγον καταστροφής, σε δύο χρόνια από σήμερα, θα μοιάζει σαν ένας μακρινός εφιάλτης. Διεθνείς εταίροι μας, ελληνικό πολιτικό σύστημα, εργοδότες, εργαζόμενοι και κοινωνία θα έχουμε κτίσει μια νέα σχέση εμπιστοσύνης και συνεργασίας»

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...