Αλέξης προς Κυριάκο: Είσαι παιδί του Χριστοφοράκου και της Siemens

Αλέξης Τσίπρας

«ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΙΣΕΤΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ» – «ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΗ ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ Η Ν.Δ.»                                                 

«Σήμερα θα απολογηθείτε και για τα ψεύδη και για τις συκοφαντίες, κυρίως όμως για τα πεπραγμένα σας, γιατί δεν εμφανιστήκατε χθες στην πολιτική ζωή του τόπου».

Τα παραπάνω ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην αρχή της τοποθέτησής του στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τη διαπλοκή.

Ο Αλέξης Τσίπρας παρατήρησε ότι κατά την προηγούμενη προ ημερησίας συζήτηση για την παιδεία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «επέλεξε να αποδράσει» όταν πήγε η κουβέντα στα θέματα της διαπλοκής.

1

Συνεχίζοντας την προσωπική επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή που εκλέχθηκε πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συμμάχησε «αμέσως με το πιο παλιό και διεφθαρμένο σύστημα διαπλοκής της χώρας, με όσους είχαν μάθει να έχουν το κράτος πελάτη και να παίρνουν με τις ευλογίες των κυβερνήσεών σας θαλασσοδάνεια με εγγυήσεις – αέρα».

«Σε απόλυτη συνεργασία με τους εκδότες και τους καναλάρχες, παλιούς και νέους, έχετε επιδοθεί σε λυσσώδη πόλεμο κατά της εκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ακόμα, ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι η δυνατότητα «να πείσετε για εναλλακτική πρόταση διεξόδου “δεν σας βγαίνει ούτε με σφαίρες”».

Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, «το μόνο που σας μένει είναι να στοιχηθείτε πίσω από τους καναλάρχες που για πρώτη φορά περνούν από το δημόσιο ταμείο».

Στη συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «δεν μπορείτε να πείσετε με τίποτα ότι δεν είστε διαπλεκόμενοι, ευκολότερα πείθετε ότι ήσασταν έξι μηνών πολιτικός κρατούμενος».

Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι ο στόχος του να πείσει ότι όλοι είναι ίδιοι, ότι όλοι είναι λερωμένοι σε αυτόν τον τόπο.

Χαρακτήρισε ύβρη την προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να πλήξει το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς προσθέτοντας ότι «μετά την ύβρη έρχεται η Νέμεσις».

«Στους ίδιους ανθρώπους, εσείς δίνατε δάνεια με αέρα και τους χαρίζατε τις συχνότητες, εμείς τους περνάμε από το δημόσιο ταμείο και πληρώνουν. Αυτή είναι η διαφορά μας», επισήμανε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε, στον υποτιθέμενο «δικό μας καναλάρχη» συμπεριφερθήκαμε, όπως στο Mega, στο «Ε» και στο κανάλι του κ. Καρατζαφέρη: Μόλις εξέπεσε ένας όρος, έφυγε από τον διαγωνισμό.

«Αν θέλετε να μάθετε κάτι για τον συγκεκριμένο επιχειρηματία καλύτερα ρωτήστε τον σύμβουλό σας, τον κ. Θεοδωρικάκο», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

1

Το βασικό μήνυμα από τον διαγωνισμό ήταν ότι πλέον τηρείται ο νόμος, τόνισε ακόμη ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε με σφοδρότητα σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στην εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι εκεί άνοιξαν οι «ντουλάπες» της διαπλοκής.

«Έρχεστε εσείς να μιλήσετε για διαπλοκή στο όνομα όλων αυτών; Δηλαδή οι ίδιοι να παραδέχονται και εσείς να κάνετε τους απελπισμένους συνηγόρους; Μιλάτε εσείς για σκάνδαλα και εξυπηρετήσεις; Η Νέα Δημοκρατία με δανεισμό 210 εκατομμύρια ευρώ και το ΠΑΣΟΚ με δανεισμό 189 εκατομμυρίων ευρώ; Σας ρωτώ ευθέως, κ. Μητσοτάκη, η εξυγίανση των οικονομικών της ΝΔ που επαγγέλλεστε, θα συμπεριλάβει και την αποπληρωμή των δανείων σας; » ρώτησε σε υψηλούς τόνους ο Πρωθυπουργός.

«Χρωστάτε, κ. Μητσοτάκη, (η ΝΔ) 210 εκατ. στον ελληνικό λαό και εσείς κ. Γεννηματά (το ΠΑΣΟΚ) 189 εκ. Και ο ελληνικός λαός αναρωτιέται: Θα αποπληρώσετε αυτά τα λεφτά; Τι κάνατε αυτά τα λεφτά; Δανεικά κι αγύριστα» συνέχισε, ενώ ρώτησε τον κ. Μητσοτάκη αν «θα αποπληρώσει και το προσωπικό του δάνειο για τον “Κήρυκα Χανίων”».

«Δήθεν εναλλακτικό πρόγραμμα του Μητσοτάκη οι απολύσεις και οι περικοπές»

Έπειτα, ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για τα ζητήματα της οικονομίας.

Αφού τόνισε πως «κάθε κινδυνολογία για την ενεργοποίηση του κόφτη έχει καταρρεύσει καθώς τα έσοδα υπεραποδίδουν ενώ το Eurogroup θα δώσει το “πράσινο φως” για την εκταμίευση της δόσης, που θα κατευθυνθεί -στο σύνολό της- στην πραγματική οικονομία», υποστήριξε πως «το δήθεν εναλλακτικό πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη, είναι οι απολύσεις, οι περικοπές, η απορρύθμιση, η συρρίκνωση του δημόσιου συμφέροντος».

Για τον διαγωνισμό
Στους ίδιους ανθρώπους, εσείς δίνατε δάνεια με αέρα και τους χαρίζατε τις συχνότητες, εμείς τους περνάμε από το δημόσιο ταμείο και πληρώνουν. Αυτή είναι η διαφορά μας, επισήμανε ο Αλ. Τσίπρας και συνέχισε: Στον υποτιθέμενο “δικό μας καναλάρχη” συμπεριφερθήκαμε, όπως στο Mega, στο “Ε” και στο κανάλι του κ. Καρατζαφέρη: Μόλις εξέπεσε ένας όρος, έφυγε από τον διαγωνισμό. Αν θέλετε να μάθετε κάτι για τον συγκεκριμένο επιχειρηματία καλύτερα ρωτήστε τον σύμβουλό σας, τον κ. Θεοδωρικάκο.Το βασικό μήνυμα από τον διαγωνισμό ήταν ότι πλέον τηρείται ο νόμος, τόνισε ακόμη ο πρωθυπουργός.

«Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω» – Δανεικά και αγύριστα τα δάνεια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω όσο κι αν μας απειλούν και αν μας εκβιάζουν, γιατί δεν έχω και δεν έχουμε δεσμεύσεις σε κανέναν.
Όσο κι αν ψάξετε στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα βρείτε ούτε μίζες, ούτε εξοπλιστικά, ούτε θαλασσοδάνεια, τόνισε ο πρωθυπουργός. Χρωστάτε, κ. Μητσοτάκη, (η ΝΔ) 210 εκατ. στον ελληνικό λαό και εσείς κ. Γεννηματά (το ΠΑΣΟΚ) 189 εκ. Και ο ελληνικός λαός αναρωτιέται: Θα αποπληρώσετε αυτά τα λεφτά; Τι κάνατε αυτά τα λεφτά; Δανεικά κι αγύριστα. Και σας ερωτώ κ. Μητσοτάκη: Θα αποπληρώσετε και το προσωπικό σας δάνειο για τον “Κήρυκα Χανίων”;
Θα έπρεπε να έχετε ζητήσει συγγνώμη, να έχετε αποσυρθεί από την πολιτική ζωή και να κάνετε στελεχιακή ανανέωση, είστε οι ίδιες οικογένειες που χρεοκόπησαν την χώρα και θέλετε να βγείτε κι από πάνω, είπε απευθυνόμενος στην ΝΔ και τον πρόεδρο της Κ. Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός.
Όλοι γνωρίζουν ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κατά καιρούς ήταν γραφεία διεκπεραίωσης δικαστικών υποθέσεων, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
 
Σήμερα μία είναι η ευθύνη του δικαστή: Να ξαναβρεί το θάρρος να κάνει το καθήκον του. Κάθε έντιμος δικαστής που θα αρθεί στο ύψος της απαίτησης και πει “θα κάνω το καθήκον μου με αυταπάρνηση” θα μας έχει δίπλα του και αυτό δεν είναι παρέμβαση, τόνισε.
 
Όλα στο φως – Νέα λίστα παρέλαβαν οι ελληνικές αρχές
Έχουμε κάνει και συνεχίζουμε να κάνουμε το χρέος μας: Κάθε υπόθεση με υπόνοια εγκληματικής δράσης παραπέμπεται χωρίς χρονοτριβή στους εισαγγελείς, είπε στην συνέχεια ο κ. Τσίπρας.
Σήμερα μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για παράνομο δανεισμό 200 εκατ. ευρώ στον κ. Βγενόπουλο επιμένετε ακόμα στην υπεράσπιση του εν λόγω κυρίου κ. Μητσοτάκη; ρώτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην προ ημερησίας συζήτηση στην Βουλή.
Σε ό,τι αφορά την φοροδιαφυγή το πάρτι έχει τελειώσει. Ελέγχονται, θα λογοδοτήσουν και θα πληρώσουν όσοι έχουν αποκρύψει χρήματα, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ταυτόχρονα ενημέρωσε τη Βουλή ότι προ δεκαημέρου οι ελληνικές αρχές παρέλαβαν νέα λίστα από την Ρηνανία με 475 καταθέτες του 2010, «χρονιά που δεν παραγράφεται το αδίκημα της φοροδιαφυγής», όπως είπε. Προσέθεσε ότι η λίστα αυτή έχει παραδοθεί στον εισαγγελέα ενώ θα παρασχεθεί κάθε βοήθεια στις διωκτικές αρχές.

«Υπάρχει σκάνδαλο Siemens;»

Η κυβέρνηση θέλει να είναι με τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας. Προσπαθούμε να βάλουμε μια τάξη σε αυτόν τον τόπο. Οι πολίτες γνωρίζουν ότι είμαστε η τελευταία ελπίδα για να καθαρίσει ο τόπος από την κόπρο της διαπλοκής, τόνισε ο πρωθυπουργός κίνοντας την εισηγητική του ομιλία και συνέχισε: Τα δικά μου βιώματα είναι βιώματα διαρκούς μάχης για μια κοινωνία ισότητας, ελευθερίας και δικαιοσύνης.
Όταν ήμουν στις καταλήψεις, εσείς κ. Μητσοτάκη ξεκινάγατε τα δικά σας πολιτικά βήματα με την αρωγή του κ. Χριστοφοράκου και της Siemens. Αν εγώ είμαι παιδί των καταλήψεων εσείς είστε παιδί της Siemens και της διαπλοκής. Τώρα που θα πάρετε τον λόγο απαντήστε στον ελληνικό λαό σε ένα ερώτημα: Υπάρχει στην χώρα σκάνδαλο Siemens κ. Μητσοτάκη;

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...