Αλεξιάδης: Να φοβούνται τους ελέγχους όσοι κρύβουν χρήματα

Αλεξιάδης: Να φοβούνται τους ελέγχους όσοι κρύβουν χρήματα

«Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι το Σύνταγμα ισχύει για όλους τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, που επιμένει στον ΕΝΦΙΑ εξωτερικού και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «γιατί πρέπει αυτός που έχει αμοιβαία ή ομόλογα στο εξωτερικό να μην πληρώνει φόρο έστω και συμβολικό;».

Για τη φορολόγηση των ακινήτων που έχουν οι Έλληνες στο εξωτερικό τόνισε πως, θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και η περιουσία στο εξωτερικό σε συνδυασμό με τη φορολογική επιβάρυνση που έχει στη χώρα που βρίσκονται τα ακίνητα. Δηλαδή, «εάν ο φόρος είναι μεγαλύτερος στην Ελλάδα τότε θα καταβάλλεται η διαφορά στην Ελλάδα».

Για τους σαρωτικούς ελέγχους που διεξάγονται στο πλαίσιο καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και το νέο περουσιολόγιο, ξεκαθάρισε πως, οι έλεγχοι που θα διενεργήσει η εφορία μέσω του περιουσιολογίου δεν θα επηρεάσουν τη μεγάλη πλειονότητα των καταθετών.

Η  μεγάλη πλειονότητα των ελλήνων καταθετών δεν έχει να φοβάται τίποτα από τους ελέγχους  της Εφορίας στις τραπεζικές καταθέσεις ξεκαθάρισε σε δηλώσεις  του στον  ΣΚΑΪ ο κ. Αλεξιάδης, που τονίζοντας παράλληλα πως, αυτοί που «έχουν να φοβούνται (είναι) όσοι έκρυβαν χρήματα».

Ο στόχος των ελεγκτικών Αρχών είναι μέσω των ελέγχων, να δημιουργηθεί το κλίμα ώστε να πετύχουν την εθελοντική αποκάλυψή και τον επαναπατρισμό τους.  Αυτό που ανέφερε συγκεκριμένα, για τις αδήλωτες καταθέσεις στο εξωτερικό είναι ό,τι «αυτό δεν σημαίνει ότι θα δοθεί αμνηστία, αλλά ούτε και θα επιβληθεί ένας πολύ υψηλός και τιμωρητικός φόρος».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κάλεσε τους πολίτες να επιστρέψουν τα χρήματά τους στις τράπεζες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τράπεζες και χρηματιστηριακές εταιρείες κλήθηκαν από το γραφείο της οικονομικής εισαγγελίας να αποστείλουν στοιχεία για επενδύσεις άνω των 500 χιλ. ευρώ που αφορούν στο διάστημα 01 Ιουνίου 2014 με 30 Ιουνίου του 2015.

Πηγή: Αλεξιάδης: Να φοβούνται τους ελέγχους όσοι κρύβουν χρήματα



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...