Αλεξιάδης: Νομοσχέδιο κατά του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων

Αλεξιάδης: Νομοσχέδιο κατά του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων

Νομοσχέδιο κατά του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων θα καταθέσει η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, απαντώντας στη Βουλή σε σχετική ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Δημήτρη Καμμένου.

Όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών το νομοσχέδιο που θα ενσωματώνει και τις κοινοτικές οδηγίες για την ιχνηλασιμότητα των πακέτων τσιγάρων θα κατατεθεί σύντομα.

Ακόμη, ο Τρύφων Αλεξιάδης ανακοίνωσε ότι θα τοποθετηθούν μηχανήματα ανίχνευσης (σκάνερ) στα λιμάνια και τις πύλες εισόδου της χώρας από τις οποίες εισέρχονται φορτηγά.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών η εταιρεία «Παπαστράτος» δώρισε αυτοκινούμενο σκάνερ και ο Τρύφων Αλεξιάδης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση θα προμηθευτεί και άλλα τέτοια μηχανήματα ελέγχου, ενώ μίλησε θετικά για την πρωτοβουλία της.

«Είναι σημαντικό σε μια εποχή που άλλες επιχειρήσεις προσπαθούν να αποκρύψουν φορολογικά έσοδα μια μεγάλη επιχείρηση, η «Παπαστράτος» να προχωρά σε αυτή τη δωρεά ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Όπως είπε ο Τρύφων Αλεξιάδης, οι προηγούμενες αυξήσεις της φορολόγησης των καπνικών προϊόντων είχαν αρνητικές επιπτώσεις στα δημόσια έσοδα.  

«Πρέπει να ξεφύγουμε από τις πολιτικές αυτές που παρά τις αρχικές προθέσεις έχουν καταστροφικά αποτελέσματα και οδηγούν στο κλείσιμο επιχειρήσεων αλλά και περιπτέρων», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, σημειώνοντας ότι με κάθε αύξηση του φόρου στα προϊόντα καπνού χάνονται περισσότεροι φόροι απ’ όσους εισπράττονταν.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...