Αλεξιάδης: Πληρωμή με κάρτες αλλά με εξαιρέσεις που θα διασφαλίζουν το ιατρικό απόρρητο

Αλεξιάδης: Πληρωμή με κάρτες αλλά με εξαιρέσεις που θα διασφαλίζουν το ιατρικό απόρρητο

Πληρωμή των ιατρικών επισκέψεων με πιστωτική κάρτα, υπό προϋποθέσεις αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Τρύφων Αλεξιάδης μετά από συνάντηση με το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.
Οι ιατροί είχαν εκφράσει μία σειρά από ενστάσεις στην εφαρμογή του μέτρου, όμως σύμφωνα με τον υπουργό, δεν υπάρχει πρόθεση στοχοποίησης του ιατρικού κλάδου.

Στο σχέδιο για την εφαρμογή των αποφάσεων  το οικονομικό επιτελείο φαίνεται διατεθειμένο να περιλάβει συγκεκριμένες ενέργειες ώστε να  διασφαλιστεί το ιατρικό απόρρητο, με την χρήση ενός μοναδικού κωδικού που θα έχει ο κάθε γιατρός και θα πιστοποιείται από τους  Ιατρικούς Συλλόγους από την μία πλευρά και από τις Τράπεζες από την άλλη.

Στην συνέχεια, αναφέρθηκε σε εξαιρέσεις που θα υπάρξουν στο μέτρο και θα αφορούν κυρίως τους ηλικιωμένους και τα έκτακτα περιστατικά  Για την στήριξη της εφαρμογής του σχεδίου αύξησης της χρήσης καρτών, θα γίνει σχετική συνάντηση, για μειωθεί το κόστος στην χρήση των πιστωτικών καρτών.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης  δήλωσε σχετικά πως «οφείλουμε ως κοινωνία να διαφυλάξουμε με κάθε μέσο το ιατρικό απόρρητο και τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ ιατρού και ασθενή και να μην επιτρέψουμε την εκχώρησή του σε τρίτους, όπως είναι τα στελέχη των τραπεζών.

Λέμε ΝΑΙ στην πάταξη της φοροδιαφυγής απ’ όπου κι αν προέρχεται και θέλουμε να συμβάλλουμε σε αυτό. Λέμε ΝΑΙ στη χρήση πιστωτικής κάρτας για την πληρωμή όλων ανεξαιρέτως των επαγγελματιών, αλλά με αυστηρές προϋποθέσεις».

Από την πλευρά του ο ΙΣΑ υπέβαλε αίτημα για συμψηφισμό των οφειλών που έχουν οι γιατροί στην εφορία και τα ασφαλιστικά τους ταμεία με τις αντίστοιχες οφειλές προς αυτούς από τα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΕΟΠΥΥ.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...