Αλεξιάδης: Πρόστιμα 35 εκατ. ευρώ έχουν καταλογιστεί στα κανάλια

Αλεξιάδης: Πρόστιμα 35 εκατ. ευρώ έχουν καταλογιστεί στα κανάλια

Κατηγορία

christos.papad…
Παρασκευή 19/02/2016 – 21:46

Αλεξιάδης

«Βουνό» τα πρόστιμα της εφορίας στα κανάλια, που σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων(ΓΓΔΕ) που κατέθεσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, έφτασαν τα  35.471.000 ευρώ!

Ο υπουργός, με αφορμή σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου, επανήλθε στο θέμα των τεράστιων οφειλών, που έχουν τα Μέσα προς το Δημόσιο και παρουσίασε στοιχεία από το ΤΑΧΙS, που δείχνουν ότι  για τα έτη 2009-2015 έχουν καταλογιστεί συνολικά:

    Μόνο από τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας(ΦΠΑ) πρόστιμα ύψους 11.693.000 ευρώ,

    Για εισοδήματα Νομικών Προσώπων 2.267.000 ευρώ,

    Για φόρο μισθωτών υπηρεσιών 6.241.000 και

    Από τις διαφημίσεις 15.270.000 ευρώ.

Αν και κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι από το υπουργείο, δεν υπάρχει πρόθεση να στοχοποιηθεί καμία επιχείρηση, το βάρος των οφειλών που έχουν συσσωρευτεί είναι τεράστιο για την ελληνική αγορά.

«Εμείς δεν λέμε ούτε ότι όλα είναι αρρύθμιστα ούτε ότι δεν εξυπηρετούνται. Ελπίζουμε να μην δούμε ανακοινώσεις ότι αφορούν μόνο κάποιες περιπτώσεις στην Ελλάδα, γιατί τα χρέη των Μέσων Ενημέρωσης αφορούν και την Αθήνα και την περιφέρεια», δήλωσε ο υπουργός, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι η δημοσιοποίηση και η κατάθεση των στοιχείων δεν σημαίνει ταυτόχρονα και ότι δεν έχουν εξοφληθεί ή είναι αρρύθμιστα.

Δ. Καμμένος: Και τα κανάλια να πληρώσουν όπως όλοι οι Έλληνες

«Πρέπει τα Μέσα Ενημέρωσης να εκπληρώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, όπως κάνουν όλοι οι Έλληνες φορολογούμενοι» τόνισε και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος, τονίζοντας ότι φέρουν, «τεράστια ευθύνη για την πολιτική και οικονομική κρίση» που περνά η χώρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα πρόστιμα του ΕΣΡ προς τα Μέσα Ενημέρωσης που ακόμα δεν έχουν εισπραχθεί φτάνουν τα 13.981.000 ευρώ.

«Είναι σαφές ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν θα αντιγράψει τακτικές του παρελθόντος που κάποιοι ασκούσαν πιέσεις, είτε για να κατευθύνουν το κράτος είτε για να χτυπήσουν αντιπάλους τους» δήλωσε ο  υπουργός, για να προσθέσει ότι, σήμερα γίνεται ένας «σαφέστατος πόλεμος λάσπης και παραπληροφόρησης».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...