Αλλάζει πάλι ο καιρός: Πτώση της θεροκρασίας και βροχές

Αλλάζει πάλι ο καιρός: Πτώση της θεροκρασίας και βροχές
Τις επόμενες ώρες σχεδόν σε όλη τη χώρα θα επικρατήσει φθινοπωρινό σκηνικό – Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα ενταθούν από την Παρασκευή και θα εξασθενήσουν από το βράδυ της Κυριακής

Αλλάζει πάλι ο καιρός καθώς τις επόμενες ώρες σχεδόν σε όλη τη χώρα θα επικρατήσει φθινοπωρινό σκηνικό με κύρια χαρακτηριστικά τις πρωινές νεφώσεις, τη βαθμιαία εξασθένηση των ισχυρών ανέμων αλλά και την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Ο υδράργυρος έπεσε ήδη από την Τετάρτη, ωστόσο τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα ενταθούν από την Πέμπτη και την Παρασκευή, οπότε αναμένονται βροχές και καταιγίδες.

Αναλυτικά, την Πέμπτη αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία στα δυτικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση.

Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια, θα σημειωθεί την Παρασκευή. Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα εκδηλωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Γρήγορα τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στις υπόλοιπες περιοχές από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Σάββατο 27-09-2014 και Κυριακή 28-09-2014

Καιρός: σε όλη τη χώρα άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και καταιγίδες αλλά και διαστήματα βελτίωσης κυρίως στα δυτικά. Τα φαινόμενα, τα οποία πιθανό κατά τόπους να είναι έντονα θα ασθενήσουν από το βράδυ της Κυριακής.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε περαιτέρω πτώση.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...