Αλλαγές στη φορολογία ποιοι θα βρεθούν στο επίκεντρο

Αλλαγές στη φορολογία ποιοι θα βρεθούν στο επίκεντρο

Ριζικές αλλαγές στη φορολόγηση φέρνει η νέα κυβέρνηση. Καταργούνται οι φοροαπαλλαγές στην πλειοψηφία τους, ενώ αλλάζουν όλα στη φορολόγηση μισθών και συντάξεων.

Μόνο όσοι ζουν στα όρια της φτώχειας έχουν να περιμένουν μια μικρή μείωση. Ουσιαστικά με το νέο φορολογικό τιμωρούνται όσοι έχουν ένα μεσαίο εισόδημα και ειδικά οικογένειες με δύο μέσους μισθούς.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες το αφορολόγητο όριο θα θεσπιστεί στα 12.000 ευρώ και όσοι έχουν επιπλέον εισόδημα θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ με μια νέα ενιαία κλίμακα.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειωθεί ότι η νέα κλίμακα θα έχει και νέους συντελεστές οι οποίοι θα είναι μικρότεροι για εισοδήματα μέχρι 20.000 ευρώ (μεικτά) ανά έτος, αλλά από κει και πάνω και ειδικά για τα εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ ο φόρος θα αυξηθεί κατακόρυφα.

Ουσιαστικά θα τιμωρούνται οι οικογένειες με μεσαίο εισόδημα.

Παράλληλα κάθε πηγή φορολόγησης θα φορολογείται ξεχωριστά, αλλά με την ίδια κλίμακα, ενώ θα υπάρχει διαφορετική κλίμακα για ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες.

Το γεγονός ότι κάθε εισόδημα δεν θα προστίθεται αλλά θα φορολογείται με την ενιαία κλίμακα αναμένεται να φέρει ανατροπές σε όλα τα επίπεδα καθώς θα αυξήσει τη φορολογία για επιπλέον εισοδήματα από ελευθέρια επαγγέλματα μισθωτών ή για εισοδήματα από ενοίκια.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...