Αλλαγή ονόματος για το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν

Αλλαγή ονόματος για το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν

Σε «Εθνικός Συναγερμός» μετονομάστηκε το «Εθνικό Μέτωπο» της Μαρίν Λεπέν, μετά την υπερψήφιση της σχετικής εισήγησης για την αλλαγή του ονόματος του γαλλικού ακροδεξιού κόμματος.

«Τιμή στο Εθνικό Μέτωπο, ζήτω ο Εθνικός Συναγερμός» αναφώνησε η Λεπέν, κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της σχετικής ψηφοφορίας.

Τα μέλη του κόμματος, τα οποία στην αρχή εμφανίζονταν επιφυλακτικά στην αλλαγή του ονόματος, ενέκριναν την πρόταση της ηγεσίας με ποσοστό της τάξης του 80,81%. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή ανήλθε στο 53%.

Στην ομιλία της, η Μαρίν Λεπέν ισχυρίστηκε ότι η συγκεκριμένη απόφαση θα δώσει νέα ορμή στο κόμμα, ενώ ανήγγειλε ότι η προτεραιότητα του «Εθνικού Συναγερμού» θα είναι η κατάκτηση της εξουσίας, μέσω της συγκρότησης ενός συμμαχικού συνασπισμού.

«Κλείνει ένα κεφάλαιο του κινήματός μας, όμως ανοίγει ένα νέο καλύτερο, το οποίο δεν θα είναι λιγότερο ένδοξο», τόνισε, επίσης, χαιρετίζοντας παράλληλα «τους ευρωπαϊκούς λαούς που αφυπνίζονται».

Εν όψει των ευρωεκλογών, το 2019, η Λεπέν ευελπιστεί ότι θα συγκροτήσει συμμαχίες με άλλα δεξιά κόμματα και ιδίως με τον Νικολά Ντιπόν-Ενιάν, με τον οποίο είχε συνεργαστεί και στις γαλλικές προεδρικές εκλογές.

Αναφερόμενη στην πρότασή της να κατεβάσουν κοινό ψηφοδέλτιο, υποστήριξε ότι «η προσθήκη φωνών θα επιτρέψει να κερδίσουμε» τις ευρωεκλογές.

Η νέα ονομασία αποτελεί «ένα κάλεσμα συγκέντρωσης των Γάλλων που δεν θέλουν να μείνουν θεατές του υποβιβασμού τους και της διαγραφής τους» κατέληξε η ηγέτιδα του «Εθνικού Συναγερμού».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/333583-Allage-onomatos-gia-to-Ethniko-Metopo-tes-Marin-Lepen ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...