Αλλεπάλληλες συσκέψεις για τα «κόκκινα» δάνεια

Αλλεπάλληλες συσκέψεις για τα «κόκκινα» δάνεια
Αλλεπάλληλες συναντήσεις έχουν σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών, οι επικεφαλής της τρόικας, καθώς «επιταχύνονται» οι διαπραγματεύσεις, ενόψει της αναχώρησης των εκπροσώπων των δανειστών από την Ελλάδα την προσεχή Πέμπτη.
Οι επικεφαλής της τριμερούς πήραν μέρος το μεσημέρι στη συνεδρίαση του συμβουλίου για το ιδιωτικό χρέος. Από ελληνικής πλευράς μετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας και Δικαιοσύνης, καθώς και εκπρόσωποι της Τραπέζης της Ελλάδος και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Στη συνάντηση τέθηκε το θέμα των «κόκκινων» δανείων, με ιδιαίτερη έμφαση στις επιχειρηματικές οφειλές. Σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του ΥΠΑΝ που επικαλέστηκε το Mega, η συζήτηση δεν αφορoύσε μόνο τα χρέη προς τις τράπεζες, αλλά συνολικά τα χρέη προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Στόχος είναι, με βάση τις ίδιες πληροφορίες, έως τα μέσα Αυγούστου να έχει δημιουργηθεί έκτακτος μηχανισμός που θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Η φιλοσοφία του, όπως σημειώνεται, είναι να κάθονται όλοι οι πιστωτές σε ένα τραπέζι με τους οφειλέτες και θα προσπαθούν να βρουν την βέλτιστη λύση, ώστε ο οφειλέτης να αποπληρώσει το χρέος, είτε με περισσότερε δόσεις, είτε με μείωση επιτοκίων ή άλλες διευκολύνσεις.

OIKONOMIA



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...