Αλ. Τσίπρας: Ισχυρή η συνεργασία Ελλάδας – Κίνας

Αλ. Τσίπρας: Ισχυρή η συνεργασία Ελλάδας – Κίνας

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον γ.γ. του Κ.Κ. Πεκίνου

Στόχος της Ελλάδας παραμένει το να είναι πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιανατολικής Μεσογείου, αλλά και κόμβος στα Βαλκάνια και σε όλη την Μεσόγειο, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τη Δευτέρα τον γ.γ. του Κ.Κ. Πεκίνου και μέλος του Πολιτικού Γραφείου και της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ. Κίνας, Κάι Κι.

Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε ισχυρή τη συνεργασία Αθήνας – Πεκίνου, ενώ αναφέρθηκε στις δύο επισκέψεις του στην και στις επαφές του με τον πρόεδρο της χώρας Σι Τζινπίνγκ και τον ομόλογο του Λι Κετσιάνγκ.

«Είναι η πρώτη επίσκεψη αξιωματούχου της Κίνας μετά το συνέδριο του κόμματος, το οποίο έθεσε σε νέες βάσεις την προοπτική του λεγόμενου κινέζικου ονείρου για μια ισχυρή οικονομία. Και με αυτή την έννοια θεωρώ την επίσκεψη σας συμβολική» είπε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

Ο γ.γ. του Κ.Κ. Πεκίνου μετέφερε από την πλευρά του τις ευχές της πολιτικής ηγεσίας της Κίνας στον Έλληνα Πρωθυπουργό.

Όπως είπε ο Κάι Κι, η Κίνα παρακολουθεί τις προσπάθειες της χώρας για την οικονομική ανάπτυξη και εκτίμησε ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει να βγει σύντομα από την κρίση, ενώ εξέφρασε τη θέληση της Κίνας για εμβάθυνση των σχέσεων των δύο χωρών.

Επίσης, τόνισε ότι «παρακολουθούμε τις εξελίξεις τα τελευταία χρόνια και τις προσπάθειες για ανάκαμψη, και βλέπουμε ότι σύντομα η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση. Και να ξέρετε εκτιμούμε παρά πολύ αυτές τις προσπάθειες».

«Νομίζω ότι έχουμε μπει στην καινούργια εποχή, στον “μήνα του μέλιτος” και πρέπει να εμβαθύνουμε τη σχέση μας και να προωθήσουμε την στρατηγική σχέση των δυο χωρών», προσέθεσε ο γ.γ. του Κ.Κ. Πεκίνου.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/330983-Al-Tsipras-Ischyre-e-synergasia-Elladas-Kinas ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...