Αλ.Τσίπρας :Στρατηγική επιλογή μας η Ρωσία

Αλ.Τσίπρας :Στρατηγική επιλογή μας η Ρωσία
“Η Ρωσία είναι στρατηγική και όχι ευκαιριακή επιλογή για την Ελλάδα”, τόνισε  ο  Αλέξης Τσίπρας ,κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Κρατικό πανεπιστήμιο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας.
Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε λόγο για «πολύ σημαντική ημέρα αναζωογόνησης της σχέσης των δύο χωρών όχι γιατι σύμφωνήσαμε σε όλα ή κλείσαμε όλες τις συμφωνίες αλλά με τον Πούτιν είχαμε μια ειλικρινή συζήτηση για θέματα συνεργασίας».

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «φαύλο κύκλο κυρώσεων» τα μέτρα κατά της Ρωσίας ζητώντας «να δουλέψουμε βήμα-βήμα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης μεταξύ Ρωσίας και ΕΕ. Ειδικά καθώς είναι αδύνατον να χτίσουμε την ευρωπαϊκή ασφάλεια χωρίς τη Ρωσία, πολλώ δε μάλλον εναντίον της».

Απαντώντας σε ερωτήσεις φοιτητών ο πρωθυπουργός είπε ότι η Ελλάδα είναι σε πολύ καλύτερη κάτασταση πριν από πέντε χρόνια και έχει προοπτικές ανάπτυξης, σημειώνοντας ότι αν προχωρήσουμε τις συνεργασίες με άλλες χώρες της περιοχής θα μπορέσουμε να προσκαλέσουμε επενδυτές. «Κάποιες υποσχέσεις θα εφαρμοστούν πολύ σύντομα ανεξάρτητα από τις πιέσεις των δανειστών» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Δήλωσε, επίσης, πεπεισμένος ότι θα υπάρχουν θετικά αποτελέσματα στα οικονομικά προβλήματα από την εφαρμογή πολυδιάστατης και ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής γιατί η εξωτερική πολιτική θα ωφελήσει έμμεσα την οικονομία: «Είμαστε έτοιμοι να σπείρουμε τώρα και να συλλέξουμε τους καρπούς το επόμενο διάστημα» συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Στηρίζουμε τη συμφωνία του Μινσκ

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με το προεδρείο της κρατικής Δούμας της Ρωσίας, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε  ότι η Ελλάδα στηρίζει σθεναρά τη συμφωνία του Μινσκ σημειώνοντας: «H λύση στα προβλήματα είναι ο διάλογος και η συνεργασία και όχι η κλιμάκωση ενός αδιέξοδο οικονομικού πολέμου».

Ανέφερε ακόμη ότι η Βουλή των Ελλήνων είναι ανοικτή στον διάλογο και στη συνεργασία με τη ρωσική Δούμα.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...