Αλ. Τσίπρας: Το σχέδιό μας για τη ριζική αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας

Αλ. Τσίπρας: Το σχέδιό μας για τη ριζική αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας

Ο πρωθυπουργός δήλωσε αποφασισμένος να μη ξαναζήσουμε τέτοια καταστροφή

«Το σύστημα διαχείρισης εκτάκτων αναγκών της χώρας, έχει κλείσει τον κύκλο του, απαιτείται η ριζική αναμόρφωσή του ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στις νέες προκλήσεις» ανέφερε ο πρωθυπουργός από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από όπου ανακοίνωσε το νέο σχέδιο για την Πολιτική Προστασία.

«Αποφασίζουμε τη δημιουργία μία αναβαθμισμένης δομής με δύο χαρακτηριστικά: Θα είναι ενιαίος φορέας διαχείρισης έκτακτων αναγκών που θα υιοθετεί προσαρμοσμένα στα ελληνικά δεδομένα τα πιο σύγχρονα μοντέλα τόσο από την Ευρώπη όσο και από τις ΗΠΑ και τον Καναδά» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η κεντρική ιδέα του ενιαίου φορέα ενοποιεί στο πλαίσιο της λειτουργίας τους όλους τους διαθέσιμους επιστημονικούς, διοικητικούς» σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας.

Όπως είπε, θα έχει την απόλυτη ευθύνη του επιχειρησιακού συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων φορέων σε όλες τις φάσεις ενώ η χρηματοδότησή του ύψους 500 εκατ. ευρώ είναι εξασφαλισμένη. με πόρους από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, το ΕΣΠΑ και το πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/339471-Al-Tsipras-To-schedio-mas-gia-te-rizike-anabathmise-tes-Politikes-Prostasias ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...