Αμετάκλητη η ποινή στον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου

Αμετάκλητη η ποινή στον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου επικύρωσε τελικώς την ποινή που είχε επιβληθεί στον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου για την υπόθεση της παράβασης καθήκοντος, στο πλαίσιο της οποίας κατηγορείτο ότι δεν ενημέρωνε το διοικητικό συμβούλιο της Αρχής.

Ειδικότερα, το Ποινικό Τμήμα απέρριψε την αναίρεση που είχε ασκήσει κατά της απόφασης του Εφετείου με την οποία είχε επιβληθεί στον πρώην πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ ποινή φυλάκισης δύο ετών. Πρωτοδίκως ο κ. Γεωργίο είχε απαλλαγεί.

Με την απόφαση του Αρείου Πάγου η ποινή του καθίσταται αμετάκλητη παρά την αντίθετη εισήγηση της εισαγγελέως Ευσταθίας Σπυροπούλου (η οποία είχε προτείνει να γίνει δεκτή η αίτηση αναίρεσης που έχει υποβάλει).

Η κατηγορία εις βάρος του Ανδρέα Γεωργίου και οι καταγγελίες περί διογκώσεως του ελλείμματος για το 2009 είχαν προκαλέσει κατά καιρούς έντονες αντιδράσεις από εκπροσώπους των Ευρωπαίων εταίρων που μετείχαν στα προγράμματα διάσωσης της χώρας, ενώ η Eurostat με έγγραφό της, το οποίο υπάρχει ήδη στη σχετική δικογραφία, έχει εγγράφως βεβαιώσει ότι ο υπολογισμός του ελλείμματος για το συγκεκριμένο έτος, όπως και για τα επόμενα, έγινε σε εκτέλεση συγκεκριμένων κανόνων που ισχύουν στην Ε.Ε. και τα αποτελέσματα του ελλείμματος εγκρίθηκαν από την ίδια.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/334206-Ametaklete-e-poine-ston-proen-epikephales-tes-ELSTAT-Andrea-Georgioy ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...