Αναβάλλεται η εκδήλωση στη Γέφυρα- αιτία η χθεσινή αυτοχειρία

Η μουσική του ανέμου θα είναι πιθανότατα η μόνη που θα ακούγεται την Κυριακή της αυγουστιάτικης πανσελήνου στη Γέφυρα.

Συνεπεία του θλιβερού χθεσινού γεγονότος της απώλειας μιας ανθρώπινης ζωής, η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. αποφάσισε να θέσει εκτός προγράμματος το εορταστικό μουσικό σκέλος που προβλεπόταν αρχικά.

Ωστόσο ο γαλάζιος διακοσμητικός φωτισμός, που κατά παράδοση συνοδεύει εκείνους που επιλέγουν τον πεζόδρομο της Γέφυρας για μια βόλτα στο φεγγάρι, θα ενεργοποιηθεί στις 8:30μμ. και θα διαρκέσει μέχρι τα μεσάνυχτα.

Το σκεπτικό της εταιρείας και την εναλλακτική λύση για τις εκδηλώσεις της δεκαετηρίδας αναλύει σε σημερινή του ανάρτηση στο blog « mazi-gefyra » ο Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας & Αειφόρου Ανάπτυξης της εταιρείας, κ. Γ. Φρέρης

http://mazi-gefyra.gr/blog/75-metaksi-sigis-kai-mousikis

Παρατίθεται το κείμενο

Μεταξύ σιγής & μουσικής

Το θλιβερό γεγονός μιας αυτοχειρίας μας οδήγησε σε προβληματισμό γύρω από το ενδεχόμενο αναβολής της προγραμματισμένης εκδήλωσης για την Κυριακή της αυγουστιάτικης πανσελήνου.

Το δίλημμα μεταξύ σιγής για την απώλεια μιας ζωής και μουσικής προς τιμήν της ίδιας της ζωής -που συνεχίζεται και θα νικήσει- είναι σοβαρό και δύσκολο.

Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι πρέπει να σεβαστούμε και τις δύο παραμέτρους. Να υπάρξει σιγή την Κυριακή 10/8 στο κατάστρωμα της Γέφυρας, για να υπομνησθεί ότι όταν χάνεται ένας από τους διπλανούς μας, είναι γιατί χάνεται η «γέφυρα» που τον ενώνει με κάποιους από εμάς. Να υπάρξει όμως μουσική σε άλλο χώρο και χρόνο, για να γιορταστεί η ζωή που μοιραζόμαστε όταν χτίζουμε γέφυρες μεταξύ μας, με τρόπο που να μη μένει κανείς μόνος.

Με βάση αυτό το σκεπτικό, η μουσική επένδυση του περιπάτου στη Γέφυρα -κάτω από την πανσέληνο- τίθεται εκτός προγράμματος. Διατηρείται ωστόσο ο διακοσμητικός φωτισμός που έχει καθιερωθεί για το αυγουστιάτικο φεγγάρι, αφού διατηρείται το δικαίωμα όλων μας να σηκώνουμε τα μάτια στην πανσέληνο κατά τη διάρκεια μιας όμορφης βόλτας πάνω στη Ζεύξη.

Τέλος, επεξεργαζόμαστε τον καταλληλότερο εναλλακτικό τρόπο για να τεθεί προσεχώς η μουσική που χάνεται από το βράδυ της Κυριακής, στη διάθεση της ανθρώπινης αλληλεγγύης, η οποία είναι απαραίτητη για να στέκονται όρθιες οι μεταξύ μας γέφυρες, νοηματοδοτώντας  κάποια άλλη εκδήλωση της δεκαετηρίδας της μεγάλης μας Γέφυρας.

Γιάννης Φρέρης – Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας & Αειφόρου Ανάπτυξης ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...