Αναδρομή στο Πάσχα του 1983 έκανε ο Στ.Θεοδωράκης

imagesΜε μια ανάρτηση στο Facebook, αλλά κυρίως με μια αναδρομή στο Πάσχα του 1983, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης έστειλε το δικό του μήνυμα στους Έλληνες:

«Πάσχα του 1983. Αν διαβάζω καλά τις σκιές είναι απόγευμα. Ημέρα των Παθών (γιατί την ημέρα της Λαμπρής ο παππούς έβγαζε τις γαλότσες). Η αεικίνητη γιαγιά Αλεξία φοράει ακόμη την ποδιά της. Ο παππούς ο Σήφης έχει γυρίσει από τα πρόβατα (ή τον κάμπο -ποιος ξέρει;) Δραπανιάς Χανίων. Άνοιξη και τότε -η Ανάσταση του 1983 ήταν στις 8 Μαΐου. Στην ίδια αυλή που τους φωτογράφισα έκανα και φέτος Πάσχα. Μόνο οι γέροι απουσίαζαν. Υπάρχουν όμως τα διδάγματα τους, τα πατήματα τους.

» Ή όπως λέει ο Σεφέρης: « (…) το πράγμα που με βοήθησε, περισσότερο από κάθε άλλο, δεν ήταν οι αφηρημένοι στοχασμοί ενός διανοουμένου, αλλά η πίστη και η προσήλωσή μου σ’ έναν κόσμο ζωντανών και περασμένων ανθρώπων στα έργα τους, στις φωνές τους, στο ρυθμό τους, στη δροσιά τους. Αυτός ο κόσμος, όλος μαζί, μου έδωσε το συναίσθημα πως δεν είμαι μια αδέσποτη μονάδα, ένα άχερο στ’ αλώνι. Μου έδωσε τη δύναμη να κρατηθώ ανάμεσα στους χαλασμούς που ήταν της μοίρας μου να ιδώ. Κι ακόμη, μ’ έκανε να νιώσω, όταν ξαναείδα το χώμα που με γέννησε, πως ο άνθρωπος έχει ρίζες (…)»

» Καλό μήνα πατριώτες.»

The post Αναδρομή στο Πάσχα του 1983 έκανε ο Στ.Θεοδωράκης appeared first on indicator.gr.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...