Αναζήτηση επενδυτών στο Λονδίνο! Συναντήσεις με funds στις 8 Δεκεμβρίου

Αναζήτηση επενδυτών στο Λονδίνο! Συναντήσεις με funds στις 8 Δεκεμβρίου

Εμπόριο και Ανάπτυξη στις συναντήσεις Παπαδημητρίου με τους πρέσβεις Ιαπωνίας και Μ. Βρετανίας

Με την κυβέρνηση να ετοιμάζει την «ημέρα μετά το μνημόνιο», για την ελληνική Οικονομία, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, συνεχίζει τις συναντήσεις του με πρέσβεις χωρών που μπορούν να ενισχύσουν την Οικονομία και την ανάπτυξη, μέσω διεύρυνσης των εμπορικών διμερών σχέσεων.

Η πρώτη συνάντηση ήταν με τον νέο Πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, κ. Yasuhiro Shimizu. Όπως έγινε γνωστό, κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι δύο πλευρές συζήτησαν για τις διμερείς εμπορικές και οικονομικές σχέσεις και επεσήμαναν ότι υπάρχει μεγάλο περιθώριο για ανάπτυξη και ενίσχυση της καλής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, ειδικότερα στους τομείς του τουρισμού, των μεταφορών και των κατασκευών.Ακολούθησε η συνάντηση με την Πρέσβειρα του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα κα Kate Smith, κατά την οποία συζητήθηκε η διοργάνωση επιχειρηματικού forum στις 8 Δεκεμβρίου με εκπροσώπους funds με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι έχει διαπιστωθεί σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον από Βρετανούς επενδυτές

Κατά την συνάντησή του με τον νέο πρέσβη της Ιαπωνίας, ο  κ. Παπαδημητρίου χαιρέτησε την πορεία προς την ολοκλήρωση της Συμφωνίας Ελευθέρων Συναλλαγών (ΣΕΣ) μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ιαπωνίας. Επίσης, αναφέρθηκε στη συνάντησή του με τον Υπουργό Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ιαπωνίας κ. Hiroshige Seko, στο Καζακστάν, τον περασμένο Ιούνιο και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αυξημένη προστασία των ελληνικών προϊόντων ΠΟΠ και ειδικότερα της φέτας, που προβλέπεται στην πολιτική συμφωνία επί της αρχής (ΣΕΣ).

Επίσης, αναφέρθηκε στη δυνατότητα για μεγαλύτερη διείσδυση των ελληνικών προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας στην Ιαπωνική αγορά και παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις  επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η χώρα μας, οι οποίες, όπως τόνισε, αποτελούν κίνητρο για την περαιτέρω βελτίωση και επέκταση των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών.

Σύμφωνα με το υπουργείο και οι δύο πλευρές, συμφώνησαν ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος για την προοπτική ύπαρξης ιαπωνικών επενδύσεων στη χώρα μας, ιδιαίτερα στους τομείς της ενέργειας, των κατασκευών, των λιμένων και της ναυτιλίας, των μεταφορών, ειδικότερα των υδροπλάνων, αλλά και γενικότερα των logistics.

Τέλος, επεσήμαναν την ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο χωρών, μέσω του Οργανισμού Enterprise Greece και των πρεσβειών, όπως και μέσω διοργάνωσης επιχειρηματικών αποστολών προκειμένου να εξεταστούν όλες οι επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η χώρα μας.

Στη συνάντηση του υπουργού με την Πρέσβειρα του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα, Kate Smith συζητήθηκε η διοργάνωση επιχειρηματικού forum με εκπροσώπους funds στο Ηνωμένο Βασίλειο. Συμφωνήθηκε το επιχειρηματικό forum να πραγματοποιηθεί στις 8 Δεκεμβρίου.

Όπως έγινε γνωστό μετά την συνάντηση, υπήρξε ανταλλαγή απόψεων σε ότι αφορά στις διαπραγματεύσεις μεταξύ ΕΕ και Ηνωμένου Βασιλείου εν όψει του Brexit, για θέματα που άπτονται των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών, καθώς και για θέματα που σχετίζονται με την παραμονή Ελλήνων φοιτητών και εργαζομένων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/307854-Anazetese-ependyton-sto-Londino-Synanteseis-me-funds-stis-8-Dekembrioy ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...