Αναζητείται χώρος στη Λέσβο για την ταφή μεταναστών και προσφύγων

Αναζητείται χώρος στη Λέσβο για την ταφή μεταναστών και προσφύγων

Στην αναζήτηση χώρου ταφής για τις σορούς των μεταναστών και προσφύγων, που έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγια βρίσκονται οι αρχές της Λέσβου.

Το τμήμα του νεκροταφείου του Αγίου Παντελεήμονα στην Μυτιλήνη, όπου θάβονταν οι μουσουλμάνοι πρόσφυγες, έχει πλέον γεμίσει.

Η δημοτική αρχή της Λέσβου, μαζί με άλλους κοινωνικούς φορείς του νησιού, δίνουν μάχη με τη γραφειοκρατία προκειμένου να επεκτείνουν ένα τμήμα του νεκροταφείου.

Την ίδια ώρα, οι σοροί 71 ανθρώπων συντηρούνται σε ειδικό κοντέινερ – ψυγείο στο νεκροτομείο.

Το ειδικό αυτό κοντέινερ – ψυγείο προμηθεύτηκαν πρόσφατα εθελοντές της Μυτιλήνης, με τη συνδρομή μη κυβερνητικής οργάνωσης του εξωτερικού, και παραχωρήθηκε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Συγγενείς των άταφων μεταναστών και προσφύγων που παραμένουν στη Μυτιλήνη ελπίζοντας ότι θα βρεθεί χώρος για την ταφή τους, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο δήμο Λέσβου, μαζί με μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων και άλλους εθελοντές.

Στο μεταξύ, ακόμη μία σορός εντοπίστηκε την Παρασκευή σε ακτή της βόρειας Λέσβου.

Εκτιμάται ότι πρόκειται για ένα από τα θύματα του ναυαγίου της 28ης Οκτωβρίου, οι νεκροί του οποίου ξεπερνούν τους 60, ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...