Αναστάτωση προκαλεί νέα δήλωση του Πούτιν

Αναστάτωση προκαλεί νέα δήλωση του Πούτιν

πουτιν

Τον κομμουνισμό με τον Χριστιανισμό παρομοίασε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν  και το μαυσωλείο του Βλαντιμίρ Λένιν στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας με τα λειψάνων των αγίων, προκαλώντας αντιδράσεις.

Οι δηλώσεις αυτές του Ρώσου Προέδρου έγιναν στο πλαίσιο ενός ντοκιμαντέρ και τα αποσπάσματα μεταδόθηκαν από το Russia 1.
«Ίσως αυτό που θα πω να μην αρέσει σε κάποιους, αλλά αυτή είναι η άποψή μου» ξεκίνησε λέγοντας ο Βλάντιμιρ Πούτιν, σημειώνοντας, «Η πίστη μας συντρόφευε πάντα και γινόταν πιο ισχυρή κάθε φορά που η χώρα μας, ο λαός μας αντιμετώπιζαν δύσκολους καιρούς. Υπήρχαν εκείνα τα χρόνια του μάχιμου αθεϊσμού όταν οι ιερείς διώκονταν και οι εκκλησίες καταστρέφονταν, αλλά ταυτόχρονα δημιουργήθηκε μια νέα θρησκεία. Η κομμουνιστική ιδεολογία».

Και συνεχίζει ο Ρώσος Πρόεδρος, «Η Κομμουνιστική ιδεολογία έχει πολλές ομοιότητες με τον χριστιανισμό όπως ελευθερία, ισότητα, αδελφοσύνη, δικαιοσύνη. Ολες οι αξίες που αναφέρονται στην Αγία Γραφή, περιλαμβάνονται σε αυτή. Τώρα ο Ηθικός Κώδικας της Οικοδόμησης του Κομμουνισμού είναι μία μετουσίωση, είναι απλά ένα πρωτόγονο απόσπασμα από τη Βίβλο και τίποτα καινούργιο δεν επινοήθηκε».

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/317569-Anastatose-prokalei-nea-delose-toy-Poytin ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...