Αναστέλλεται ο φόρος υπεραξίας ακινήτων

Αναστέλλεται ο φόρος υπεραξίας ακινήτων
Με τροπολογία που θα καταθέσει άμεσα στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών, η επιβολή του φόρου που προκάλεσε άπειρα προβλήματα στις μεταβιβάσεις ακινήτων θα «παγώσει» για δύο χρόνια.

Η αναστολή σημαίνει ότι σε μια αγοραπωλησία, θα επιβάλλεται μόνο ο φόρος μεταβίβασης –τον οποίο θα πληρώνει ο αγοραστής- με συντελεστή 3%.

Άγνωστο βέβαια παραμένει το τι θα γίνει με τις μεταβιβάσεις που έγιναν πριν από λίγες ημέρες αλλά δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί. Προφανώς, το υπουργείο Οικονομικών θα χρειαστεί να δώσει περισσότερες εξηγήσεις είτε μέσω της τροπολογίας είτε και με σχετική ερμηνευτική απόφαση

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγο το υπουργείο Οικονομικών στην οποία αναφέρει:

«Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι με διάταξη που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή, μετά από διαπραγμάτευση με την τρόικα, προβλέπεται η αναστολή της εφαρμογής του φόρου υπεραξίας από μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2016.

Η ρύθμιση αποβλέπει στην τόνωση της αγοράς ακινήτων και θα δώσει αποφασιστική ώθηση για την περαιτέρω ανάκαμψη την ελληνικής οικονομίας. Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται σε συνέχεια άλλων μέτρων που έχει λάβει η Κυβέρνηση προς την ίδια κατεύθυνση, όπως η δραστική μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων από το 10% στο 3%».



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...