Αναστασιάδης: Δεν είχα άλλη επιλογή, παρά τη διακοπή των συνομιλιών

Αναστασιάδης: Δεν είχα άλλη επιλογή, παρά τη διακοπή των συνομιλιών
Θέλω να διαβεβαιώσω τους Τουρκοκυπρίους συμπατριώτες μας ότι παραμένω προσηλωμένος και θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις για την εξεύρεση λύσης του Κυπριακού

Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης με γραπτή δήλωση του απάντησε πριν απο λίγο σε δήλωση του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, ο οποίος είχε ισχυριστεί πως με την απόφαση για διακοπή των συνομιλιών η ελληνοκυπριακή πλευρά απέδειξε πως δεν ήταν ειλικρινής και δεν επιθυμεί λύση του Κυπριακού με διαπραγματεύσεις. Η δήλωση του κ. Αναστασιάδη είναι η ακόλουθη:

«Είναι καλά γνωστή η σφοδρή μου επιθυμία για εξεύρεση λύσης του Κυπριακού. Δυστυχώς, όμως, η στάση του κ. Ντερβίς Έρογλου και οι ενέργειες της Άγκυρας τα τελευταία 24ωρα, που πραγματικά διερωτώμαι ποιους προεκλογικούς σκοπούς ή άλλες σκοπιμότητες του κ. Έρογλου εξυπηρετούν, δεν μου αφήνουν άλλη επιλογή.
Θέλω να διαβεβαιώσω τους Τουρκοκυπρίους συμπατριώτες μας ότι παραμένω προσηλωμένος και θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις για την εξεύρεση λύσης του Κυπριακού και αυτό που είναι αναγκαίο αυτή την ώρα είναι η εφαρμογή μέτρων αποκατάστασης της εμπιστοσύνης και όχι μέτρα που δημιουργούν περισσότερη δυσπιστία μεταξύ των νομίμων κατοίκων του νησιού, με ενέργειες που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο.

Έχω δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι ο φυσικός πλούτος της Κυπριακής Δημοκρατίας ανήκει στο κράτος και η εξεύρεση λύσης θα υποβοηθούσε, ώστε το σύνολο του κυπριακού λαού να ωφεληθεί με βάση τις πληθυσμιακές αναλογίες.

Την ώρα, όμως, που η ελληνοκυπριακή πλευρά εισηγείται μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης προκειμένου να δημιουργηθεί νέα δυναμική στον υπό εξέλιξη διάλογο και να διαφανούν οι πραγματικές προθέσεις των  εμπλεκομένων μερών, η Τουρκία, παραγνωρίζοντας τα οφέλη που και η ίδια θα είχε από τη λύση του Κυπριακού, προχωρεί σε ενέργειες που κατάφωρα παραβιάζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, τορπιλίζοντας τις προσπάθειες για την εξεύρεση δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης προς όφελος του συνόλου των Κυπρίων. 
Λυπούμαι πραγματικά, διότι λόγω των εξελίξεων αναγκάστηκα να αποφασίσω αναστολή της συμμετοχής μου στη διαδικασία των συνομιλιών».

ΚΥΠΡΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...