Αναστασιάδης: Η Τουρκία να απόσχει από εχθρικές πράξεις στην κυπριακή ΑΟΖ

Αναστασιάδης: Η Τουρκία να απόσχει από εχθρικές πράξεις στην κυπριακή ΑΟΖ

Έτοιμος να επανέλθει στο τραπέζι των συνομιλιών για επίτευξη λύσης στο Κυπριακό δηλώνει ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης σημειώνοντας πως «κάθε φορά που δεν βρίσκεται λύση ο κόσμος απογοητεύεται και η έλλειψη εμπιστοσύνης αυξάνεται».

Ο κ. Αναστασιάδης μιλώντας στο Al Jazeera  αναφέρθηκε και στις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και το ζήτημα συνεκμετάλλευσης των κοιτασμάτων φυσικού αερίου, επισημαίνοντας πως «εδώ και τέσσερα χρόνια γίνονται συνομιλίες για επίτευξη λύσης και το θέμα των υδρογονανθράκων δεν βρέθηκε ποτέ στο τραπέζι, διότι έχει συμφωνηθεί».

Και συνέχισε δηλώνοντας ότι οι φυσικοί πόροι ανήκουν στο κράτος και όλους τους νόμιμους κατοίκους της Κύπρου, είτε πρόκειται για Ελληνοκυπρίους, είτε για Τουρκοκυπρίους.

Σχετικά επίσης με τις έρευνες που θα αρχίσουν από την ExxonMobil σημείωσε ότι ελπίζει η Τουρκία να απόσχει από οποιαδήποτε εχθρική πράξη, ενώ απαντώντας στην ερώτηση εάν ζήτησε από τις ΗΠΑ την οποιαδήποτε στρατιωτική υποστήριξη για εξασφάλιση των ερευνών, είπε πως δεν επιθυμεί να εμπλακεί στρατός, αλλά εναπόκειται στις ΗΠΑ να προστατεύσουν τα δικά τους συμφέροντα.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/325552-Anastasiades-E-Toyrkia-na-aposchei-apo-echthrikes-praxeis-sten-kypriake-AOZ ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...