Ανατροπή στην αιτία θανάτου του 20χρονου ποδοσφαιριστή στα Χανιά

Ανατροπή στην αιτία θανάτου του 20χρονου ποδοσφαιριστή στα Χανιά
Ανατροπή στην ανατροπή ως προς την αιτία θανάτου του 20χρονου Μιχάλη Φουντουλάκη, ο οποίος εξέπνευσε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Χανίων στις 30 Μαϊου μετά από ολιγοήμερη νοσηλεία και με συμπτώματα λεπτοσπείρωσης.
Οι εργαστηριακές εξετάσεις οι οποίες είχαν σταλεί σε διάφορα κέντρα επιβεβαίωσαν τα αποτελέσματα εξετάσεων που είχαν γίνει και στο Νοσοκομείο Χανίων και έδειχναν ή καλύτερα δεν έδειχναν ότι ο άτυχος νεαρός είχε προσβληθεί από τη νόσο.

Από τι πέθανε όμως ο άτυχος νεαρός; Μπορεί τα αποτελέσματα των εξετάσεων να αποκλείσουν με βεβαιότητα ως αιτία θανάτου την λεπτοσπείρωση ή απλά δημιουργούν ένα θολό τοπίο ως προς τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εξεπνευσε στη ΜΕΘ ο 20χρονος;

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων κ. Αρχοντάκη, το γεγονός ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων ήταν αρνητικά δε σημαίνει με βεβαιότητα ότι η αιτία θανάτου δεν ήταν η λεπτοσπείρωση.

Με δηλώσεις του στο Flashnews.gr ο κ. Αρχοντάκης διευκρίνισε ότι το αρνητικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να αξιολογηθεί καθώς, για τη συγκεκριμένη εξέταση  θα έπρεπε ο 20χρονος να έχει παραμείνει στη ζωή αφότου νόσησε για περίπου 15-20 ημέρες.

Το αρνητικό αποτέλεσμα δεν λέει τίποτα σε αυτήν την περίπτωση καθώς ο νεαρός Μιχάλης μέσα σε δύο ημέρες από την εισαγωγή του στο Νοσοκομείο Χανίων εξέπνευσε λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης της υγείας του και έτσι το διάστημα που θα απαιτούνταν ώστε να φανεί η λεπτοσπείρωση σε εξετάσεις δεν είναι αρκετό.

Όπως μας εξήγησε ο κ. Αρχοντάκης, το παιδί εμφανισε τα κλινικά συμπτώματα της νόσου και του εδόθη η κατάλληλη θεραπεία για αυτές τις περιπτώσεις.

Κλινικά λοιπόν ο 20χρονος εκτιμήθηκε ότι πάσχει από λεπτοσπείρωση όμως εργαστηριακά αυτό δεν τεκμηριώνεται, ωστόσο δεν σημαίνει ότι ο 20χρονος δεν πέθανε από λεπτοσπείρωση.

Από τη στιγμή που εισήχθη στο Νοσοκομείο Χανίων και έπειτα εμφάνισε όλο το φάσμα των λοιμώξεων που χαρακτηρίζουν την νόσο.

Το γεγονός δε ότι ο 20χρονος είχε συνείδηση και δεν έπεσε σε κώμα, έκανε τους γιατρούς να αποκλείσουν το ενδεχόμενο μηνιγγίτιδας, που παρουσιάζει στα αρχικά στάδια ορισμένα κοινά συμπτώματα με αυτά της λεπτοσπείρωσης.

Εν τω μεταξύ ότι εξετάσεις ήταν να γίνουν για να διαπιστωθούν οι συνθήκες θανάτου του νεαρού έχουν γίνει, και δεν περιμένουμε κάτι νεότερο.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...