Ανατροπή στην υπόθεση Σκριπάλ: Στο σπίτι τους δηλητηριάστηκε ο πρώην διπλός πράκτορας

Ανατροπή στην υπόθεση Σκριπάλ: Στο σπίτι τους δηλητηριάστηκε ο πρώην διπλός πράκτορας

Η βρετανική αστυνομία πιστεύει ότι ο Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του, Γιούλια, δηλητηριάστηκαν στο σπίτι τους.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκε στην πόρτα της κατοικίας τους η υψηλότερη συγκέντρωση του νευροτοξικού παράγοντα Novichok, με τον οποίο έγινε η επίθεση σε βάρος του πρώην διπλού πράκτορα και της κόρης του, στο Σόλσμπερι της Μ. Βρετανίας.

Οι έρευνες θα συνεχιστούν γύρω από το σπίτι τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με το Sky News, τόσο προκειμένου να βρεθούν απαντήσεις, αλλά και ως προληπτικό μέτρο.

«Σε αυτό το σημείο της έρευνάς μας, πιστεύουμε ότι οι Σκριπάλ ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με τον νευροτοξικό παράγοντα στην εξώπορτα του σπιτιού του», δήλωσε ο συντονιστής της βρετανικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, Ντιν Χέιντον. «Για αυτό επικεντρώνουμε τις προσπάθειές μας στο σπίτι και τη γύρω περιοχή», συμπλήρωσε και διαβεβαίωσε τους κατοίκους της γειτονιάς ότι ο κίνδυνος για εκείνους είναι μικρός και πως οι έρευνες γίνονται για προληπτικούς λόγους.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/326801-Anatrope-sten-ypothese-Skripal-Sto-spiti-toys-deleteriasteke-o-proen-diplos-praktoras ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...