Αναφορά –σοκ του ΟΟΣΑ για τον κατώτατο μισθό!

Αναφορά –σοκ του ΟΟΣΑ για τον κατώτατο μισθό!

Κατηγορία

kchalkiadakis
Πέμπτη 10/03/2016 – 22:30

Αναφορά –σοκ του ΟΟΣΑ για τον κατώτατο μισθό!

Κατάργηση των τριετιών προτείνει ο ΟΟΣΑ

 Σοκάρει η η αναφορά του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ)  στον κατώτατο μισθό και τις τριετίες. Στην νέα έκθεση του, στο κεφάλαιο που αναφέρεται στα εργασιακά και το Ασφαλιστικό οι ξένοι αναλυτές  λένε ότι ο Ελληνικός κατώτατος μισθός είναι κάτω από το μέσο όρο, αλλά με τις τριετίες, την προϋπηρεσία αυξάνεται  και αυτό είναι «μοναδική περίπτωση μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ». Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ αν στον κατώτατο προστεθούν και οικογενειακά επιδόματα τότε μπορεί να φτάσει συνολικά και τα 818 ευρώ, οπότε ξεφεύγει αρκετά από τα όρια του κατώτατου μισθού.  

 Ο Οργανισμός, το θεωρεί αυτό πρόβλημα που χρειάζεται λύση και πως θα επανεξεταστεί μέσα στο 2016. Δηλαδή,  προτείνουν ο κατώτατος μισθός να συνδεθεί με την παραγωγικότητα και την αξιολόγηση και την ίδια στιγμή να αναθεωρηθούν οι τριετίες, μία συζήτηση που αν ανοίξει, εκτιμάται πολύ πιθανό να οδηγήσει στην κατάργησή τους.

 Τέλος στο θέμα των εργασιακών, ο ΟΟΣΑ, προτείνει οι περιορισμοί που υπάρχουν στις ομαδικές απολύσεις να ευθυγραμμιστούν με τις «βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές», αν και ακόμα και τότε η αύξηση της παραγωγής θα είναι μόλις 0,2% και αυτό μετά από 10 χρόνια!

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...