Ανδρέας Νεφελούδης: Δεν θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις

Ανδρέας Νεφελούδης: Δεν θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις

Κατηγορία

kchalkiadakis
Παρασκευή 18/03/2016 – 22:29

Ανδρέας Νεφελούδης:  Δεν θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις

 Σύντομα «βλέπει» την συμφωνία με τους δανειστές για το ασφαλιστικό και μάλιστα χωρίς να μειωθούν οι κύριες συντάξεις, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου  Εργασίας,  Ανδρέας Νεφελούδης.  «Σκληρή η διαπραγμάτευση με τους δανειστές, όμως σύντομα θα καταλήξουμε σε συμφωνία», δήλωσε σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις, για να προσθέσει στην συνέχεια, ότι αυτό θα γίνει χωρίς να « μειωθούν οι κύριες συντάξεις».
 
Μπορεί η διαπραγμάτευση να έχει πάρει μία «άγρια» στροφή, με τις σκληρές απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), να έχουν «φρενάρει» προς το παρόν τη συμφωνία, αλλά ο Ανδρέας Νεφελούδης βλέπει την επίτευξη συμφωνίας σύντομα, η οποία θα προβλέπει  μείωση «κατά 1,8 δισ. της κρατικής δαπάνης για το ασφαλιστικό». Ήδη από το υπουργείο «έχουμε παρουσιάσει στους θεσμούς τα ποσοτικά μέτρα που θα ικανοποιούν αυτή την δέσμευση», τονίζει ο Γενικός.
 
Για το Ταμείο είπε ότι, «το ΔΝΤ παρουσιάζεται εργοδοτικότερο των εργοδοτών πιέζοντας για επιπλέον 600 εκατομμύρια, εμείς όμως πορευόμαστε με βάση την συμφωνία και πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα έχουμε αίσιο τέλος».  Αυτό καθώς η ελληνική πλευρά, συνεχίζει να υλοποιεί τα συμφωνηθέντα. «Οι διαπραγματεύσεις γίνονται με βάση την συμφωνία του Αυγούστου, κανένας δεν μπορεί να παραβιάσει το πλαίσιο αυτό», τόνισε ο κ. Νεφελούδης.
 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...