Ανησυχία για τις πράσινες πισίνες στο Ρίο – Τι πραγματικά συμβαίνει (Βίντεο)

Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες με τις πράσινες πισίνες στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Ρίο.

Η πισίνα του πόλο «βάφτηκε» το βράδυ της Τετάρτης… ελαφρώς πράσινη, επαναφέροντας στο προσκήνιο τη συζήτηση για το χρώμα του νερού στο κολυμβητήριο «Μαρία Λενκ».

Πάντως οι υπεύθυνοι των αγώνων εμφανίστηκαν καθησυχαστικοί, αποδίδοντας την αλλαγή του χρώματος του νερού σε φυσικά αίτια.

Επανέλαβαν επίσης ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τους αθλητές.

 Την αλλαγή στο χρώμα του νερού σχολίασαν τόσο οι θεατές, όσο και οι ίδιοι οι αθλητές, με την Ροζελίν Φιλιόν από τον Καναδά να δηλώνει ότι κρατήθηκε για να μην γελάσει, πριν πέσει από το βατήρα, κατά τη διάρκεια του αγωνίσματος των καταδύσεων.

Οι διοργανωτές διαβεβαίωσαν τις αθλήτριες πως “δεν υπήρχε κίνδυνος για τους καταδύτες, απλώς δεν ήταν καλή εικόνα για την τηλεοπτική κάλυψη”, ωστόσο κανείς δεν είχε δώσει εξήγηση για το φαινόμενο, κάτι που έγινε την Τετάρτη (10/8).

“Αυτό (σ.σ το πράσινο χρώμα του νερού της πισίνας) έγινε εξαιτίας της ζέστης και της έλλειψης ανέμου που είχε ως αποτέλεσμα τον πολλαπλασιασμό των φυκών”, ήταν η εξήγηση που έδωσαν οι διοργανωτές που όμως ξεκαθάρισαν πως η πισίνα θα γίνει και πάλι μπλε.

Ωστόσο, υπάρχουν αναφορές για υπερβολική χρήση χλωρίου στο νερό.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...