Ανησυχία του προέδρου του Λιβάνου για την τύχη του πρωθυπουργού Χαρίρι

Ανησυχία του προέδρου του Λιβάνου για την τύχη του πρωθυπουργού Χαρίρι

Ανησυχητικός ως προς την τύχη του πρωθυπουργού Σαάντ Χαρίρι, ο οποίος παραιτήθηκε, φαίνεται ο πρόεδρος του Λιβάνου Μισέλ Αούν. Ο κ. Χαρίρι ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά την απόφασή του να παραιτηθεί το Σάββατο από τη Σαουδική Αραβία.

Κατά την διάρκεια συνάντησης που πραγματοποίησε με ο κ. Αούν, με τους πρεσβευτές ξένων χωρών και τους εκπροσώπους των Ηνωμένων Εθνών, της Ε.Ε. και του Αραβικού Συνδέσμου στον Λίβανο, ζήτησε να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες που αφορούν την τύχη του κ. Χαρίρι, σύμφωνα με προεδρικές πηγές.

Όπως μετέδωσε το δίκτυο Al Jadeed TV, ο κ. Αούν ζήτησε από τον επιτετραμμένο του Ριάντ, Ουαλίντ Αλ Μπουχάρι, την επιστροφή του κ. Χαρίρι στον Λίβανο και χαρακτήρισε απαράδεκτες τις συνθήκες της παραίτησής του.

Δύο ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι του Λιβάνου δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters ότι εκτιμούν πως ο παραιτηθείς πρωθυπουργός κρατείται στη Σαουδική Αραβία. Μια άλλη πηγή, ένας ανώτερος πολιτικός από τον κύκλο του Σ. Χαρίρι, είπε ότι η Σαουδική Αραβία τού ζήτησε να παραιτηθεί και τον έθεσε σε κατ΄οίκον περιορισμό, ενώ κάποιος μη κατονομαζόμενος που γνωρίζει την κατάσταση εκτίμησε ότι το Ριάντ ελέγχει και περιορίζει τις κινήσεις του.

Από την πλευρά του το Ριάντ υποστηρίζει ότι ο Σ. Χαρίρι έχει ελευθερία κινήσεων.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/309106-Anesychia-toy-proedroy-toy-Libanoy-gia-ten-tyche-toy-prothypoyrgoy-CHariri ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...