Ανοίγουν όλοι οι λογαριασμοί των πολιτικών που εμπλέκονται στο σκάνδαλο Novartis

Ανοίγουν όλοι οι λογαριασμοί των πολιτικών που εμπλέκονται στο σκάνδαλο Novartis

Τώρα θα αποκαλυφθεί ποιοι άρπαξαν τις μίζες

Έλεγχος για τους συγγενείς και τους στενούς συνεργάτες τους

ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ουσιαστικής διερεύνησης εισέρχεται το γιγαντιαίο σκάνδαλο με τα λαδώματα της Novartis.

Με απόφαση των Εισαγγελέων Διαφθοράς οι οποίοι ερευνούν το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και δεν υπόκειται σε παραγραφή, ανοίγουν οι λογαριασμοί των κορυφαίων πολιτικών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και του πρώην πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου καθώς επίσης και των συγγενικών τους προσώπων και των συνεργατών τους.

Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι αποφάσεις για τα μη πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στο γιγαντιαίο σκάνδαλο όπως διοικήσεις νοσοκομείων και ασφαλιστικών ταμείων, μεγαλογιατροί, μεσάζοντες, διαχειριστές εταιρειών μέσω των οποίων η Novartis διακινούσε πακτωλούς μαύρου χρήματος που προορίζονταν για λαδώματα καθώς επίσης και εταιρειών επικοινωνίας.

Το άνοιγμα των λογαριασμών για τα πολιτικά και μη πολιτικά πρόσωπα σε συνδυασμό με την κίνηση των ύποπτων λογαριασμών σε διάφορες offshore που είχαν στήσει αχυράνθρωποι της Novartis αναμένεται να τεκμηριώσει βαρύτατες κατηγορίες τουλάχιστον για τρία από τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «kontranews» στα χέρια των Εισαγγελέων Διαφθοράς υπάρχει υλικό που καίει ένα συγγενικό πρόσωπο κορυφαίου πολιτικού και δύο συνεργάτες πρώην υπουργών. Οι Εισαγγελείς Διαφθοράς ερευνούν αποκλειστικά αδικήματα της δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος με δεδομένο ότι τα υπόλοιπα αδικήματα όπως απιστία σε βάρος του δημοσίου έχουν παραγραφεί εξ’ αιτίας του επαίσχυντου νόμου περί ευθύνης υπουργών που λειτουργεί ως πλυντήριο για τους πολιτικούς που εμπλέκονται στα σκάνδαλα.

Άνοιγμα όλων των τραπεζικών λογαριασμών και θυρίδων καθώς και έρευνα σε όλα τα άυλα περιουσιακά στοιχεία, μετοχές κ.λπ. των 10 πολιτικών προσώπων τα οποία φέρονται ως εμπλεκόμενα στην υπόθεση της , διέταξε με έγγραφο της η Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Με το έγγραφο, το οποίο εστάλη σε όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η εισαγγελέας Τουλουπάκη, ζητεί να της αποσταλούν τα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών και γενικώς των περιουσιακών στοιχείων των 10 πολιτικών προσώπων για τα οποία η δικογραφία στάλθηκε στη Βουλή καθώς και των συζύγων τους και των ενήλικων τέκνων τους (συνολικά 38 άτομα). Η παραγγελία αφορά στους:

– Αντώνη Σαμαρά, Παναγιώτη Πικραμμένο, Ευάγγελο Βενιζέλο, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Ανδρέα Λοβέρδο, Ανδρέα Λυκουρέντζο, Γιάννη Στουρνάρα, Άδωνι Γεωργιάδη, Μάριο Σαλμά και Γιώργο Κουτρουμάνη καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους.

Η Εισαγγελέας συνεχίζει την έρευνα (ενώ διενεργούνται παράλληλα και οι εργασίες της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής) και για τα πολιτικά πρόσωπα, σχετικά με το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και – προφανώς – στο πλαίσιο αυτό, δόθηκε η σχετική παραγγελία προς τις τράπεζες. Ήδη η εισαγγελία είχε κινήσει (προ αρκετού καιρού) την ίδια διαδικασία και για χιλιάδες μη πολιτικά πρόσωπα, κυρίως γιατρούς οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της Novartis. 

Οι καταιγιστικές εξελίξεις στο σκάνδαλο της Novartis προκαλούν επικίνδυνες παρενέργειες σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ. Κυριάκος Μητσοτάκης και Φώφη Γεννηματά δεν μπορούν να μιλούν πλέον για σκευωρία.

Άλλωστε οι λογαριασμοί είναι αυτοί που θα μιλήσουν και θα καταστήσουν ενόχους ή αθώους όσους πολιτικούς εμπλέκονται στο γιγαντιαίο σκάνδαλο. Κάποιοι από τους πολιτικούς που περιλαμβάνονται στη δικογραφία τρέμουν στην κυριολεξία γιατί δεν περίμεναν ότι οι Εισαγγελείς Διαφθοράς θα άνοιγαν λογαριασμούς συγγενών τους και διαφόρων αχυράνθρωπων που είχαν αναλάβει εργολαβικά το ξέπλυμα βρόμικου πολιτικού χρήματος που προέρχονταν από τις μίζες.

Οι Εισαγγελείς Διαφοράς άσκησαν κακουργηματική δίωξη και σε βάρος του Κ. Φρουζή που είναι το πρόσωπο κλειδί στη λεηλασία που συντελέστηκε σε βάρος του δημοσίου χρήματος αφού λαδώνοντας τους πολιτικούς η Novartis είχε κυρίαρχη θέση στην αγορά και είχε καταφέρει να πουλάει φάρμακα σε νοσοκομεία ακόμα και στο δεκαπλάσιο της πραγματικής τους αξίας.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/327558-Anoigoyn-oloi-oi-logariasmoi-ton-politikon-poy-emplekontai-sto-skandalo-Novartis ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...