Ανοικτό το ενδεχόμενο επιμήκυνσης του ελληνικού χρέους

Ανοικτό το ενδεχόμενο επιμήκυνσης του ελληνικού χρέους
Το μέλος της ΕΚΤ  Ewald Nowotny  αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο  του να χορηγηθεί στην Ελλάδα περισσότερος χρόνος για να αποπληρώσει τα χρέη της, αλλά προειδοποίησε πως η Αθήνα θα πρέπει να κάνει σημαντικά βήματα μεταρρύθμισης.

“Η ευρωζώνη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, έχουν περιορισμένες νομικές δυνατότητες για την αναδιάρθρωση του χρέους αλλά υπάρχουν άλλοι τρόποι για να μειωθεί το φορτίο του χρέους” είπε ο Nowotny ο οποίος επίσης είναι ο διοικητής της αυστριακής κεντρικής τράπεζας.

“Θα μπορούσε κανείς να μιλήσει τελικά για την παράταση της διάρκειας του χρέους” δήλωσε στην αυστριακή εφημερίδα Salzburger Nachrichten.

Ακόμη υποστήριξε ότι παρότι ο κίνδυνος της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ έχει υποχωρήσει σημαντικά, παραμένει υπαρκτό το ενδεχόμενο ενός “ατυχήματος” καθώς το νέο πρόγραμμα διάσωσης δεν έχει ακόμη συμφωνηθεί.

“Υπάρχει πολύ πιο εποικοδομητικό κλίμα διαπραγματεύσεων τώρα επομένως υποθέτω ότι μία λύση θα βρεθεί στο τέλος της ημέρας” είπε ο Nowotny.

Απαντώντας στους επικριτές που υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα θα ανέκαμπτε ταχύτερα εκτός ευρωζώνης, ο Nowotny είπε ότι αυτό πρόκειται περί αυταπάτης και πως η μετάβαση σε ένα νέο νόμισμα θα προκαλούσε “οικονομικό δράμα” για την Αθήνα αλλά συγκριτικά μέτρια θέματα για την υπόλοιπη ζώνη του ευρώ.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...