«Ανοιξαν» οι ουρανοί – Βροχές και καταιγίδες σε ολόκληρη τη χώρα

«Ανοιξαν» οι ουρανοί - Βροχές και καταιγίδες σε ολόκληρη τη χώρα
Βροχές και καταιγίδες σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, με ισχυρά φαινόμενα στα ανατολικά ηπειρωτικά, στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στο Ανατολικό Αιγαίο, στο νότιο Ιόνιο και στην Πελοπόννησο και χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά, σε ημιορεινά τμήματα της Βόρειας Ελλάδας, καθώς και σε περιοχές της Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο, περιμένουμε σήμερα Σάββατο 7 Μαρτίου.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, λίγα λεπτά μετά τις 8 το πρωί, από την κακοκαιρία και την έντονη βροχόπτωση δεν έχουν σημειωθεί προβλήματα. Ηδη από νωρίς το πρωί βρέχει καταρρακτωδώς σε πολλές περιοχές της Αττικής.

Στα Δωδεκάνησα βροχές και καταιγίδες αναμένονται το βράδυ, ενώ στα παράκτια τμήματα της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς ο καιρός θα είναι βελτιωμένος.

Η θερμοκρασία σε πτώση, θα κυμανθεί από -3 έως 2 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 0 έως 6 στη Βόρεια Ελλάδα, από 5 έως 11 βαθμούς στην Ήπειρο, από 2 έως 8 στην Κεντρική Ελλάδα, από 6 έως 16 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 6 έως 9 στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου και από 9 έως 13 στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου, αλλά στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα θα φτάσουν στους 17 και 19 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, ενώ στο Θρακικό οι εντάσεις των ανέμων θα φτάνουν τα 9 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι άνεμοι εντάσεων 5 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ σε ανατολικούς μέτριους, ενώ στα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν νοτιοανατολικοί ισχυροί άνεμοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ.

Βροχές κατά περιόδους με βελτίωση το απόγευμα, περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Βροχές κατά περιόδους στα πεδινά και χιονοπτώσεις κατά περιόδους στα ορεινά και ημιορεινά, περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 5 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι 5 μποφόρ.

Bροχές και την Κυριακή

Την Κυριακή αναμένονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά και νότια κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της βόρειας και κεντρικής χώρας, αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης (ενδεικτικό υψόμετρο 300 μ.).

Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι έντονα από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια πλοίων από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου παρά την κακοκαιρία.

Ωστόσο κλειστές παραμένουν οι γραμμές Καβάλα-Πρίνου και Καβάλα-Θάσος λόγω των βορείων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο βόρειο Αιγαίο και φτάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...