«Ανοιχτό παράθυρο» για QE, άφησε ο Μ. Ντράγκι

«Ανοιχτό παράθυρο» για QE, άφησε ο Μ. Ντράγκι

Η ανάλυση χρέους της ΕΚΤ θα ανοίξει τον δρόμο για την συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης!  «Θα κάνουμε ανεξάρτητη ανάλυση για το χρέος (DSA) και θα έχουμε τη δική μας άποψη για το θέμα», δήλωσε ο Μάριο Ντράγκι απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κύρτσου. Όπως είπε επικεφαλής της ΕΚΤ, αυτή τη στιγμή η Ελλάδα έχει waiver (εξαίρεση από τις προϋποθέσεις δανεισμού ). Η φυσιολογική ερώτηση είναι αν η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει μέρος του QE όσο υφίσταται το πρόγραμμα και το waiver.

Σύμφωνα με τον ισχυρό άνδρα του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος, θα πρέπει να περιμένουμε τα ευρωκοινοβούλια, αλλά και την απόφαση του ESM (που αναμένεται πιθανότατα την Παρασκευή). Μετά μπορούμε να εξετάσουμε το να γίνει Ανάλυση Βιωσιμότητας Χρέους (DSA).

Ο κ. Ντράγκι τόνισε ότι η Ελλάδα μετά το τέλος του προγράμματος μόνο αν έχει waiver θα μετέχει στο QE. Η μετά πρόγραμμα επιτήρηση του ελληνικού προγράμματος δεν δικαιολογεί το waiver. Το waiver θα λήξη με το υφιστάμενο πρόγραμμα, επανέλαβε απαντώντας σε ερώτηση του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή Νότη Μαριά σχετικά με το εάν μπορούν να αγοραστούν στο πλαίσιο του QE εταιρικά ομόλογα.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/336909-Anoichto-parathyro-gia-QE-aphese-o-M-Ntragki ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...