Αντίθετος στον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας ο Π. Καμμένος

1968818Την αντίθεσή του στον διαχωρισμό κράτους και Εκκλησίας εξέφρασε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος μιλώντας στη Βουλή λίγο μετά από την συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. «Το Σύνταγμα είναι δεδομένο, αναφέρεται στους άρρηκτους δεσμούς με την Εκκλησία και από την στιγμή που υπάρχει αυτό δεν υπάρχει κανένας λόγος να ξεκινήσει συζήτηση για χωρισμό Εκκλησίας και κράτους», είπε ο Π. Καμμένος.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων σημείωσε ότι «έχει διαφορές που τις εκφράζουμε και δημόσια καμιά φορά» με τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη για τα Θρησκευτικά, αλλά του πίστωσε ότι «φέτος μετά από πολλά χρόνια» στα σχολεία πήγαν και βιβλία και εκπαιδευτικό προσωπικό.

Ακόμη απέρριψε την πρόταση του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη για ναούς στους προσφυγικούς καταυλισμούς. «Από την Ε.Ε. απαγορεύεται να φτιαχτούν εκκλησίες στους καταυλισμούς των προσφύγων, το απαγορεύει ο νόμος για την γκετοποίηση», ανέφερε ο Π. Καμμένος.

Επανήλθε στις καταγγελίες για την κ. Ζευγώλη που ήταν διευθύντρια του γραφείου του υπουργού και βουλευτή της Ν.Δ. Χρήστου Σταϊκούρα και διορίσθηκε στην Τράπεζα Αττικής. «Η κυβέρνηση χτυπά την διαπλοκή της μεταπολίτευσης», είπε και επεσήμανε ότι οι κουμπάροι της ΝΔ πήραν τηλεοπτική άδεια.

«Η κ. Ζευγώλη, χωρίς να έχει πτυχίο – γιατί η ΝΔ είναι υπέρ της αριστείας – διορίσθηκε υπεύθυνη χορηγήσεων στην Τράπεζα Αττικής», ανέφερε ο Π. Καμμένος και πρόσθεσε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ζήτησαν χρήματα για να τυπώσουν τα ψηφοδέλτιά τους αλλά η Τράπεζα Αττικής αρνήθηκε, ενώ είχε δώσει 14 εκατ. ευρώ δάνειο στη ΝΔ.

Αναφερόμενος στη διαπλοκή ο Π. Καμμένος επεσήμανε ότι «μόλις ακούσθηκε η λέξη SIEMENS και Χριστοφοράκος άδειασε η Βουλή. Γαλαζόπετρα έπεσε». «Οι κουμπάροι της κυβέρνησης δεν πήραν άδεια – και καλώς δεν πήραν. Οι δικοί σας οι κουμπάροι πήραν. Δεν ξέρετε ότι ο Β. Μαρινάκης είναι κουμπάρος της Ντ. Μπακογιάννη; Ο δικός μου ο κουμπάρος δεν πήρε άδεια. Και εγώ το είχα ζητήσει από την πρώτη στιγμή και το πάλεψα μέχρι το τέλος», υπογράμμισε αναφερόμενος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

The post Αντίθετος στον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας ο Π. Καμμένος appeared first on indicator.gr.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...