Αντίο με νίκη για ΑΕΚ στο Eurocup

Αντίο με νίκη για ΑΕΚ στο Eurocup

H ΑΕΚ έκανε το καθήκον της στο ΟΑΚΑ νικώντας τη Νεπτούνας με 75-71, ωστόσο αποχαιρέτησε την Ευρώπη γιατί Νίζνι και Χάποελ δεν της έκαναν τη χάρη να ηττηθούν.

Παρότι φλέρταρε με διασυρμό, οι αποδοκιμασίες του κοινού στο ΟΑΚΑ αφύπνισαν την ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα, που επέστρεψε από το -16. Κορυφαίος (και πάλι) ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης με 27 πόντους και 9 ριμπάουντ, ακολούθησε ο Μαρκ Κάρτερ με 10.

Ο Ντάνιελ Γιύινγκ ξεκίνησε ορεξάτος το παιχνίδι και η Νεπτούνας βρήκε λύσεις από την περιφέρεια (5-12, 5′).
Η Ένωση ανέβασε την απόδοσή της, στην άμυνα και χάρη σε επί μέρους σκορ 10-0 από Κάρτερ και Μαυροκεφαλίδη ανέτρεψε την κατάσταση (15-12, 7′). Η είσοδος του Νώντα Παναντωνίου στο παρκέ έδωσε… πνοή στην ΑΕΚ η οποία διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα μέχρι το τέος της περιόδου (22-19).

Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν ομαδικότητα στα πρώτα λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου και ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση. Ζαβάτσκας και Μαζέικα έδωσαν σημαντικές λύσεις και έτσι τα δεδομένα άλλαξαν (29-31, 15′). Οι παίκτες του Σάκοτα δεν βρήκαν λύσεις στην επίθεση και με τον Ζαβάτσκας να παραμένει επικίνδυνος η ομάδα από την Κλαϊπέντα πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα (33-34).

Τα πράγματα δεν ήταν καλά στο δεύτερο μέρος για την Ένωση.

Ο Ντάνιελ Γιούινγκ συνέχισε να δημιουργεί προβλήματα στην άμυνα της ΑΕΚ και με τους συμπαίκτες του να δίνουν λύσεις, σε συνδυασμό με τις κακές επιλογές της ΑΕΚ στην επίθεση, η διαφορά έφτασε μέχρι τους 13 πόντους (40-53, 25′).

Η Ένωση αντέδρασε με μπροστάρη (ποιον άλλο;) τον Μαυροκεφαλίδη και με τον Σάκοτα να τον πλαισιώνει μάζεψε τη διαφορά για το 53-60 στο φινάλε της τρίτης περιόδου.

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης συνέχισε να… παλεύει και βρήκε συμπαραστάτες στο πρόσωπο των Μαρκ Κάρτερ και Μίλαν Μιλόσεβιτς. Οι τρεις παίκτες πήραν προσπάθειες και η Ένωση έγινε απειλητική (63-66, 36′).

Η… αντεπίθεση συνεχίστηκε και με τους Μαυροκεφαλίδη και Κάρτερ να παραμένουν αξιόπιστοι τα δεδομένα άλλαξαν (70-67, 38′). Μέχρι το φινάλε του αγώνα δεν άλλαξε τίποτα, με την ΑΕΚ να παίρνει τη νίκη… γοήτρου με 75-71.

Δεκάλεπτα: 22-19, 33-34, 53-60, 75-71.

ΑΕΚ (Ντρ. Σάκοτα): Παπαντωνίου 5, Ντ. Σάκοτα 5, Χέρστον 9, Μιλόσεβιτς 7, Σκραμπ, Μαυροκεφαλίδης 25, Κάρτερ 10, Σαρικόπουλος 2, Κατσίβελης 1, Καλαμπόκης 7, Μαυροειδής 2.

Νεπτούνας (Αντομάιτις): Γιούιν 22, Σίκσνιους 4, Μαζέικα 11, Γκιρτζιούνας 5, Μπάντερ 5, Σαρακάουσκας 1, Ζαβάτσκας 11, Γκραντ 9, Μπιρούτα, Μπουτκεβίτσιους 3.

Πηγή: Ο Φίλαθλος



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...