Αντίστροφη μέτρηση για την επίθεση στη Συρία

Αντίστροφη μέτρηση για την επίθεση στη Συρία

Σε θέσεις μάχης πολεμικά πλοία και υποβρύχια

Η αντίστροφη μέτρηση για την επίθεση των ΗΠΑ, με την υποστήριξη της Βρετανίας και της Γαλλίας εναντίον της Συρίας φαίνεται πως έχει ξεκινήσει.

Δύο αντιτορπιλικά του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού εξοπλισμένα με πυραύλους Τόμαχοκ βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να εξαπολύσουν επιθέσεις σε στρατιωτικούς στόχους στη Συρία, έπειτα από εντολή του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με το cnn.

Η Πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι συγκάλεσε σήμερα Πέμπτη, τους βασικούς υπουργούς της σε ειδική συνεδρίαση για να συζητήσουν τη συμμετοχή της Βρετανίας, μαζί με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, σε ενδεχόμενη στρατιωτική δράση εναντίον της Συρίας, έπειτα από μια επίθεση που φέρεται ότι πραγματοποιήθηκε με δηλητηριώδες αέριο εναντίον αμάχων. Το BBC μετέδωσε ότι η Μέι είναι έτοιμη να δώσει το πράσινο φως για να συμμετάσχει η Βρετανία σε δράση υπό την ηγεσία των ΗΠΑ χωρίς να ζητήσει προηγουμένως έγκριση από το κοινοβούλιο. Ωστόσο, εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ αρνήθηκε επανειλημμένα να σχολιάσει την πληροφορία αυτή.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος μέσω ανάρτησης του στο Twitter την Τετάρτη εξαπέλυσε απειλές υποσχόμενος συνέχεια με νέους και “έξυπνους” πυραύλους και το Κρεμλίνο να απαντά με ψύχραιμη αλλά “δηλητηριώδη” ειρωνεία ότι δεν υιοθετεί την διπλωματία του Twitter καθώς προτιμά τις σοβαρές προσεγγίσεις.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζιμ Μάτις επισκέφτηκε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο προκειμένου να του παράσχει στρατιωτικές επιλογές για αντίποινα. Όπως δήλωσε ο Μάτις, οι ΗΠΑ “εξακολουθούν να αξιολογούν” τις πληροφορίες.

Η Πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι διέταξε βρετανικά υποβρύχια να κινηθούν εντός εμβέλειας πυραύλων με τη Συρία ώστε να είναι σε ετοιμότητα να εξαπολύσουν επιθέσεις ενάντια στο συριακό στρατό οι οποίες μπορεί να ξεκινήσουν το νωρίτερο την Πέμπτη το βράδυ, ανέφερε η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph.

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες προέτρεψε τα πέντε κράτη-μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας να φροντίσουν να “αποφευχθεί” κάθε ενδεχόμενο η κατάσταση να τεθεί “εκτός ελέγχου” στη Συρία, επικρίνοντας το τωρινό “αδιέξοδο”, τονίζει ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες του την Τετάρτη.

Ο Εμανουέλ Μακρόν από την πλευρά του δήλωσε ότι η Γαλλία θα ανακοινώσει “εντός των επόμενων ημερών” την απάντησή της στην καταγγελλόμενη επίθεση με χημικά στη Συρία και, εφόσον λάβει την απόφαση να προχωρήσει σε πλήγματα, αυτά τα πλήγματα θα στοχοθετήσουν τις “εγκαταστάσεις με τα χημικά” του καθεστώτος και σε καμία περίπτωση τους “συμμάχους” της Δαμασκού, τη Ρωσία και το Ιράν.

Πρέσβης της Ρωσίας στο Λίβανο: Θα καταρρίψουμε όσους πυραύλους εκτοξεύσουν οι ΗΠΑ στη Συρία

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στο Λίβανο δήλωσε ότι όλοι οι πύραυλοι των ΗΠΑ που θα εκτοξευθούν στη Συρία θα καταρριφθούν και τα σημεία εκτόξευσης τους θα καταστραφούν.

Ο Alexander Zasypkin δήλωσε ότι τα σχόλια του αναφέρονται σε δήλωση του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Ρώσου αρχηγού του προσωπικού.

“Εάν υπάρξει επίθεση από τους Αμερικανούς τότε… οι πυραύλοι θα καταρριφθούν και ακόμη και τα σημεία από τα οποία πυροδοτήθηκαν θα καταστραφούν” δήλωσε στην τηλεόραση al-Manar.

Τραμπ: Ρωσία ετοιμάσου, οι πύραυλοι έρχονται

Την απάντησή του στην προειδοποίηση των Ρώσων ότι θα καταρρίψουν τυχόν πυραύλους που θα εκτοξευθούν από τις αμερικανικές δυνάμεις στη Συρία, έδωσε μέσω οργισμένης ανάρτησής του στο Twitter, o Αμερικανός, Ντόναλντ Τραμπ.

“Η Ρωσία δεσμεύεται να καταρρίψει όλους τους πυραύλους που θα εκτοξευθούν προς τη Συρία. Ετοιμάσου Ρωσία, επειδή θα έρθουν, είναι νέοι και ‘έξυπνοι’. Η Ρωσία δεν πρέπει να είναι εταίρος με ένα κτήνος που σκοτώνει τον λαό του με αέριο και το απολαμβάνει!”, έγραψε στην αναάρτηση του ο Τραμπ.

Η απάντηση της Μόσχας στον Τραμπ: Αν οι πύραυλοι είναι “έξυπνοι” να χτυπήσουν τους τρομοκράτες

Στις απειλές του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος νωρίτερα δήλωσε ότι η Ρωσία πρέπει να προετοιμάζεται για ωραίους, νέους και “έξυπνους” πυραύλους στη Συρία, η Μόσχα απάντησε:

“Οι έξυπνοι πύραυλοι πρέπει να πηγαίνουν πάνω στους τρομοκράτες, όχι στη νόμιμη κυβέρνηση της Συρίας, η οποία έχει ξοδέψει πολλά χρόνια στη μάχη κατά της διεθνούς τρομοκρατίας στα εδάφη της” δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Maria Zakharova.

Η Μέι στέλνει υποβρύχια με πυραύλους Τόμαχοκ στα ανοιχτά της Συρίας

Η Πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι διέταξε βρετανικά υποβρύχια να κινηθούν εντός εμβέλειας πυραύλων με τη Συρία ώστε να είναι σε ετοιμότητα να εξαπολύσουν επιθέσεις ενάντια στο συριακό στρατό. Τα πλήγματα αναμένεται να αρχίσουν το νωρίτερο το βράδυ της Πέμπτης γράφει ο βρετανικός Τύπος.

Η Μέι δεν έχει λάβει τελική απόφαση κατά πόσον η Βρετανία θα συμμετέχει σε επιδρομές των ΗΠΑ και της Γαλλίας σε απάντηση της επίθεσης με χημικά όπλα στη Συρία, αλλά θέλει να είναι σε θέση να δράσει άμεσα. Κυβερνητικές πηγές δήλωσαν στην Telegraph ότι η Βρετανία κάνει οτιδήποτε κρίνει αναγκαίο ώστε να είναι σε θέση να εκτοξεύσει πυραύλους Τόμαχοκ από τα υποβρύχια ενάντια σε στρατιωτικούς στόχους στη Συρία.

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Ερντογάν για τη Συρία

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αι ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συζήτησαν σχετικά με την κρίση στη Συρία την Τετάρτη και συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επαφή, γνωστοποίησε ο Λευκός Οίκος.

«Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συνομίλησε σήμερα με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την τρέχουσα κρίση στη Συρία. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επαφή σχετικά με την κρίση αυτή», αναφέρει ανακοίνωση που δημοσιοποίησε η αμερικανική προεδρία, χωρίς να υπεισέρχεται σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/328303-Antistrophe-metrese-gia-ten-epithese-ste-Syria ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...