Αντιπαράθεση στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου για τις χρηματοδοτήσεις

Αντιπαράθεση στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου για τις χρηματοδοτήσεις
Με ανακοίνωση απάντησε ο γενικός διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, Γρηγόρης Καραντινάκης, στις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου για τη χρηματοδότηση σχεδίων ταινιών, λέγοντας ότι το ΔΣ «στοχεύει στην δημιουργία εντυπώσεων με σκοπό να απεμπολήσει το θεσμικό ρόλο του Γενικού Διευθυντή και να καταστήσει το Δ.Σ. υπεράνω του νόμου».

Ο κ. Καραντινάκης, για τη θέση του οποίου έχουν κληθεί να υποβάλλουν αίτηση οι ενδιαφερόμενοι, αναφέρεται στη συνεδρίαση του ΔΣ, το οποίο ανακοίνωση την απόφασή του για δέσμευση ποσού 1.122.500 ευρώ για έξι διαφορετικά προγράμματα προς χρηματοδότηση έως 31/1/2014.

«Το πραγματικό ποσό το οποίο αποφάσισε στη σημερινή του συνεδρίαση το Δ.Σ. είναι 474.000 ευρώ, σε αντίθεση με τον σχεδιασμό των 809.000 ευρώ που κατέθεσα» λέει ο κ. Καραντινάκης.

Και συνεχίζει:«Το Δ.Σ. για να φτάσει στο ποσό του 1.122.500 ευρώ με την συγκεκριμένη απόφασή του, συμπεριλαμβάνει ποσά που αφορούν αποφάσεις προγενέστερου Δ.Σ. (1329/2014 και 1327/2014 για ποσό 488.500 ευρώ που έχουν ανακοινωθεί ήδη στο Τύπο στις 16.4.2014) και δεσμεύει ποσά για προγράμματα χρηματοδότησης, των οποίων οι ταινίες που έχουν κατατεθεί σε αυτά, δεν έχουν ακόμα αξιολογηθεί».

Παράλληλα, ο γενικός διευθυντής κατηγορεί το ΔΣ ότι επενέβη «στις αρμοδιότητες του Γενικού Διευθυντή και υπερέβη τις δικές του αρμοδιότητες», απορρίπτοντας την εγκεκριμένη από τον ίδιο κατατεθειμένη ταινία Suntan του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, η οποία βρίσκεται στη 10η ημέρα γυρίσματος με το σκεπτικό ότι θα κριθεί θετικά ως ολοκληρωμένη ταινία όταν κατατεθεί. Αναρωτιέται μάλιστα «Γιατί τότε θα κριθεί θετικά;».

Αναφέρεται, επίσης, και στην περίπτωση της ταινίας Park της Σοφίας Εξάρχου η οποία επίσης είχε εγκριθεί, με το σκεπτικό της επανασυγγραφής. Και εδώ αναρωτιέται με ποια εισήγηση πάρθηκε η απόφαση.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο στη σημερινή έκτακτη συνεδρίασή του […] αύξησε το ποσό των 351.000 ευρώ για το οποίο είχε λάβει απόφαση στη προηγούμενη συνεδρίασή του, στο ποσό των 474.000 ευρώ αλλά μείωσε στα μάτια της κινηματογραφικής κοινότητας την αξιοπιστία και το κύρος των δύο θεσμικών του οργάνων» τονίζει ο γενικός διευθυντής του ΕΚΚ.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...