Αντιστέκεται στους ξένους ο Αλέξης

Αντιστέκεται στους ξένους ο Αλέξης

Μια χώρα που διαχειρίζεται μόνη της μια πρωτοφανή διεθνή κρίση, τις εκατοντάδες χιλιάδες των εξαθλιωμένων προσφύγων, που φθάνουν στην Ελλάδα και κατακλύζουν τα νησιά μας διαλύοντας τον τουρισμό και την οικονομία τους, δεν μπορεί να πιέζεται αφόρητα να εφαρμόσει παράλογα μέτρα όπως την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, την κατάργηση της προστασίας από τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας και την επιβολή του ΦΠΑ στην εκπαίδευση.

Αυτό διαμήνυσε ο Αλέξης Τσίπρας στους ευρωπαίους εταίρους μας. Ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς έδειξε κατανόηση στις θέσεις που προέβαλε το Αλέξης Τσίπρας σε αντίθεση με τον αρμόδιο επίτροπο Μοσκοβισί ο οποίος επανέλαβε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πρόγραμμα και θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της! Βέβαια ο Αλέξης Τσίπρας αντιστέκεται και αρνείται πεισματικά να υποκύψει στις παράλογες πιέσεις και για μια ακόμα φορά, επιχειρεί να θέσει σε ανώτατο κοινοτικό επίπεδο τις ελληνικές προτάσεις για τα επίμαχα αυτά ζητήματα και κυρίως την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Εξ άλλου ο Πρωθυπουργός έχει αναλάβει να σηκώσει το μεγάλο βάρος του μεταναστευτικού και στην κατεύθυνση αυτή θεωρείται κρίσιμη η επίσκεψή του στην Τουρκία, για να αναζητήσει δίκαιες λύσεις στο πρόβλημα. Ο Πρωθυπουργός μεταβαίνει στην Αγκυρα ως εκπρόσωπος όλων των Ευρωπαίων, οι οποίοι επιχειρούν να φορτώσουν στην Ελλάδα το τεράστιο αυτό πρόβλημα χωρίς να επωμιστούν το οικονομικό κόστος.

Πάντως ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει αποφασισμένος να διαπραγματευτεί σκληρά το χαρτί του προσφυγικού, αφού στη χώρα μας καταλήγει σχεδόν ολόκληρο το κύμα των προσφύγων από Ιράκ, Συρία και άλλες χώρες που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση.

Μάλιστα σε αντίθεση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που στήνουν φράκτες και ανοίγουν στρατόπεδα συγκέντρωσης, η Ελλάδα είναι αυτή που επωμίζεται όλο το κόστος περίθαλψης των προσφύγων, ενώ η κυβέρνηση μαζί με τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, παρά τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, δίνουν καθημερινά μαθήματα ανθρωπιάς στην παγκόσμια κοινή γνώμη.

Μόνο οι ξένοι τοκογλύφοι κλείνουν τα μάτια στο τιτάνιο έργο που προσφέρει η Ελλάδα στην ανθρωπότητα και ενδιαφέρονται μόνο για τα «κόκκινα» δάνεια και τους εξοντωτικούς φόρους που έχουν παραλύσει την ελληνική οικονομία και έχουν οδηγήσει τον ελληνικό λαό στην πείνα και στην εξαθλίωση.

Το βέτο που έβαλε ο Αλέξης Τσίπρας για τα «κόκκινα» δάνεια, την πρώτη κατοικία και τον ΦΠΑ δείχνει την απόφαση του να φτάσει ακόμα και στα άκρα με τους δανειστές, προκειμένου να προστατεύσει τα συμφέροντα του λαού και της χώρας. Αντίθετα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ειδικά αυτά του συγκροτούν την τρόικα εσωτερικού για μια ακόμα φορά ταυτίζονται με τους ξένους τοκογλύφους, σφυροκοπώντας την κυβέρνηση που αρνείται σθεναρά να υποκύψει στις πιέσεις.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...